ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε ήσυχο δρόμο κατά τη διάρκεια ημέρας.

Σύλληψη κτηνοτρόφου για παραβίαση μέτρων κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων

Συνελήφθη κτηνοτρόφος στο Ελαιοχώρι Αχαΐας επειδή μετέφερε αίγες για βοσκή, παραβιάζοντας μέτρα πρόληψης κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στη σύλληψη κτηνοτρόφου για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών, προχώρησαν στις 6 Φεβρουαρίου 2026 αστυνομικοί του Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας, στο Ελαιοχώρι Αχαΐας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, ο κτηνοτρόφος εντοπίστηκε να μεταφέρει αίγες προς βοσκή σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, κατά παράβαση της απόφασης υπ’ αριθ. ΠΔΕ/ΔΚ/29851/957 από 29/01/2026 του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εκδόθηκε με σκοπό τον περιορισμό της περαιτέρω μετάδοσης της νόσου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 38χρονου για επεισόδιο με επιθετική συμπεριφορά σε ΤΕΠ

Στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, 38χρονος προκάλεσε ένταση με επιθετική συμπεριφορά. Συνελήφθη μετά από επέμβαση της αστυνομίας και αντιμετωπίζει κατηγορίες για απειλή και εξύβριση.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στην Κατερίνη για απάτη μέσω τηλεφώνου με λεία 79.000 ευρώ

Απατεώνες στην Κατερίνη απέσπασαν 79.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα από γυναίκα με τηλεφωνική απάτη, προσποιούμενοι υπάλληλο ΔΕΔΔΗΕ. Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε έναν ημεδαπό ως δράστη της υπόθεσης.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα με 9 συλλήψεις

Σαρωτική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα, με 9 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, 22 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και κατάσχεση καραμπίνας και κλεμμένων πινακίδων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Έρευνες σε σύνδεσμο στη Χαριλάου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα σε σύνδεσμο φίλων του Άρη στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της υπόθεσης δολοφονίας 20χρονου στην Καλαμαριά. Την έρευνα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη άνδρα για απόπειρα απάτης σε γυναίκα στην Πέλλα

Στην Πέλλα συνελήφθη άνδρας που επιχείρησε, με συνεργούς, να εξαπατήσει γυναίκα ζητώντας κοσμήματα αντί για "διαγραφή" φορολογικού προστίμου. Η σύλληψη έγινε αμέσως και ταυτοποιήθηκαν και οι άλλοι δύο συνεργοί του.