ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σφύρα δικαστηρίου

Άρειος Πάγος: Στη Λάρισα θα διεξαχθεί η δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα συγγενών θυμάτων για αλλαγή τόπου διεξαγωγής της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη και αποφάσισε ότι η δίκη θα γίνει στη Λάρισα. Δεν συμμετείχε στο αίτημα η Μαρία Καρυστια

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε οριστικά ότι η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, απορρίπτοντας το αίτημα οκτώ συγγενών θυμάτων για αλλαγή τόπου διεξαγωγής.

Οι συγγενείς ζητούσαν η διαδικασία να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, την ύπαρξη αεροδρομίου και τη διευκόλυνση των παραγόντων της δίκης, όπως δικηγόρων, μαρτύρων και οικογενειών των θυμάτων.

Το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, υπό την προεδρία της αντιπροέδρου Αγάπης Τζουλιαδάκη, απέρριψε το αίτημα, υιοθετώντας και την πρόταση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Τζαβέλλα.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους αιτούντες δεν περιλαμβανόταν η Μαρία Καρυστιανού, η οποία είχε προηγουμένως θέσει ζήτημα αλλαγής τόπου διεξαγωγής.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου 2026, με 36 συνολικά κατηγορούμενους. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο σταθμάρχης που έθεσε τα τρένα στην ίδια κατεύθυνση, συνάδελφοί του που δεν ήταν στο πόστο τους, καθώς και ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και της Hellenic Train.

Επιπλέον, κατηγορούμενα είναι υψηλόβαθμα στελέχη και γενικοί διευθυντές του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι είναι κακουργηματικού αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρειος Πάγος κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στη νέα ηγεσία Αρείου Πάγου

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, υπό τον Ανδρ. Κουτσόλαμπρο, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προτείνοντας κοινές δράσεις και εκφράζοντας διαφωνία για το πλαφόν αναίρεσης.
Κτίριο Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Γκιόκας: Συνταγματική κάλυψη στην ποινικοποίηση του εργατικού κινήματος

Ο Γιάννης Γκιόκας προειδοποίησε πως η αναθεώρηση του άρθρου 29 για τα πολιτικά κόμματα κρύβει κινδύνους ποινικοποίησης του κινήματος, μέσω επιπλέον ελέγχων από τα ανώτατα δικαστήρια και με πρόσχημα τη θεωρία των δύο άκρων.
Αντώνης Σαμαράς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Σαμαράς άργησε να εκπληρώσει το αυτονόητο καθήκον του

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι ο κ. Σαμαράς άργησε να εκπληρώσει το καθήκον του, επισημαίνει πως ο Ν. Ανδρουλάκης είχε ζητήσει νομικές ενέργειες από τα θύματα του Predator και καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης στο σκάνδαλο.
Αντώνης Σαμαράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργάτες Σαμαρά κατά Μαρινάκη για την αίτηση στον Άρειο Πάγο

Στελέχη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζουν δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Μαρινάκη, διερωτώμενοι γιατί συνδέει την υπόθεση παρακολούθησης Σαμαρά με τη Νέα Δημοκρατία και τις εκλογές του 2023, αφού πρόεδρος ήταν ο Μητσοτάκης.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Δέσμευση Λυμπερόπουλου και Μπακέλα για το Κράτος Δικαίου

Οι νέοι επικεφαλής του Αρείου Πάγου, Π. Λυμπερόπουλος και Ε. Μπακέλας, δεσμεύονται για τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, με τον κ. Λυμπερόπουλο να δηλώνει ότι προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και η αδιάκοπη προσφορά στη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος πρόεδρος Αρείου Πάγου ο Π. Λυμπερόπουλος, εισαγγελέας ο Ε. Μπακέλας

Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος αναλαμβάνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Ευάγγελος Μπακέλας εισαγγελέας, μετά την αποχώρηση Παπαδοπούλου και Τζαβέλλα. Ο Λυμπερόπουλος θα παραμείνει στη θέση του έως το 2030.