ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ομιλία
Ο πρόεδρος της ΈΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Σαρρηγεωργίου: Συνεργασία για την κάλυψη του κενού προστασίας στην ασφάλιση

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλ. Σαρρηγεωργίου, τόνισε ότι κλιματική κρίση, δημογραφικό και επιπτώσεις σε συντάξεις και υγεία αυξάνουν τις πιέσεις στα δημόσια συστήματα, ενώ επαίνεσε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για φυσικές καταστροφές

Στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη σήμερα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε πως η κλιματική κρίση, το δημογραφικό πρόβλημα και οι σοβαρές επιπτώσεις τους στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τον τομέα της υγείας διαμορφώνουν ένα περιβάλλον αυξημένων κινδύνων και πιέσεων για τα δημόσια συστήματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επισήμανε ότι στην Ελλάδα το κενό προστασίας παραμένει ιδιαίτερα έντονο σε βασικούς τομείς, όπως η υγεία, οι συντάξεις και οι φυσικές καταστροφές, όπου οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης επιδεινώνονται διαρκώς.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ αναφέρθηκε στις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ασφάλιση φυσικών καταστροφών σε κατοικίες και επιχειρήσεις, καθώς και στις ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων μέσω ηλεκτρονικού ελέγχου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σαρρηγεωργίου, «να δουλέψουμε μαζί με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την κάλυψη του κενού προστασίας στη χώρα μας, γιατί χρόνος δεν υπάρχει. Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη βυθίζεται μετά από κάθε δημοσκόπηση

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη καταγράφει φθίνουσα πορεία μετά από κάθε δημοσκόπηση και κατηγορούν το κόμμα για ανακοίνωση βασισμένη σε αναληθές δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που η κυβέρνηση έχει διαψεύσει.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ανάπτυξη της οικονομίας με επενδύσεις και δημοσιονομική πειθαρχία

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει, αλλά ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να αξιοποιείται με πειθαρχία, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Λογοδοσία ως εγγύηση πολιτικής αξιοπιστίας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανέδειξε τον απολογισμό τριών ετών διακυβέρνησης, τονίζοντας πως είναι χρέος κάθε κυβέρνησης και διαχωρίζοντάς τον από την περίοδο Τσίπρα. Επισήμανε τη σημασία της αξιοπιστίας.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη στον Τσίπρα για οικονομία και διαφθορά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς, λανθασμένα στοιχεία και πολιτική αντιπαράθεση για οικονομία και διαφθορά.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Επταετία χαμένων ευκαιριών, να έρθει η πολιτική αλλαγή

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για επταετία χαμένων ευκαιριών, αύξηση ανισοτήτων και ωφελιμισμό υπέρ των λίγων, παρά την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης.