ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τη Δευτέρα η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία

Μιλώντας για το δεύτερο κύμα της στρατηγικής της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ότι προχωρά ομαλά και σταθερά.

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν οι χώροι εστίασης και επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, με τήρηση των κανόνων, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα, οπότε και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται για όσους έρχονται από το εξωτερικό, ανέφερε ότι το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας για τους εισερχόμενους στη χώρα έχει παραταθεί και ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου.

Μιλώντας για το δεύτερο κύμα της στρατηγικής, αυτό της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι προχωρά ομαλά και σταθερά.

Επισήμανε μάλιστα πως οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δείχνουν μια σύγχρονη, οργανωμένη χώρα, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές: Εκπνέει αύριο η προθεσμία για υποβολή του μηχανογραφικού

Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται τη σχετική πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας και να επιλέγουν την επεξεργασία Μηχανογραφικού ή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταίες ημέρες για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου

Σύμφωνα με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές των βάσεων εισαγωγής στο 1ο, το 3ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, των Σπουδών Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής, αντίστοιχα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιφέρειες της χώρας

Σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς αύριο σε Έβρο και Ροδόπη

Σε εφαρμογή παραμένει το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.