ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Άδεια σχολική τάξη

Αύριο 21/1 - Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

Αύριο, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία της Αττικής -δημόσια, ιδιωτικά και νυχτερινά- θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα νυχτερινά σχολεία στην Αττική, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά. 

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ, λόγω των προβλεπόμενων έντονων καιρικών φαινομένων.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, με στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού από πιθανούς κινδύνους κατά τις μετακινήσεις, καθώς αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις με υψηλή πυκνότητα από το μεσημέρι και μετά.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, η Αττική τέθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά, με καταιγίδες, δυνατούς ανέμους και αυξημένο όγκο νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί καθημερινά πάνω από 1.900 δρομολόγια μεταφοράς για περισσότερους από 32.000 μαθητές.

 Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η προληπτική αναστολή λειτουργίας των σχολείων, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα μαθήματα δεν θα χαθούν χάρη στην αξιοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

Παράλληλα, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης σε υψηλή επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Τα Περιφερειακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας συνεδριάζουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του Λεκανοπεδίου για την καλύτερη προετοιμασία και αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειες σχολικές τάξεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομική στήριξη σε εκπαιδευτικούς για κάλυψη κενών στα σχολεία Καλαβρύτων

Ο Δήμος Καλαβρύτων θεσπίζει μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ σε κάθε εκπαιδευτικό που υπηρετεί στην περιοχή, στοχεύοντας να στηρίξει έμπρακτα δασκάλους και καθηγητές και να αντιμετωπίσει τα κενά λόγω αποστάσεων και οικονομικών δυσκολιών.
Παλιές δερματόδετες ιστορικές εκδόσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς» παρουσιάζεται σε σχολεία της Γερμανίας

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς: Στην Αγκαλιά της Αβύσσου» θα προβληθεί σε μαθητές Λυκείου στη Θουριγγία Γερμανίας, με τη σκηνοθέτιδα παρούσα, μεταφέροντας ιστορίες θυμάτων του 1944 και θέτοντας ερωτήματα για μνήμη και ειρήνη.
τραπεζικοί
ESG

Τράπεζες: Δωρεά 560 εκατ. για σχολεία και πανεπιστήμια

Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες διαθέτουν συνολικά 560 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση σχολικών και πανεπιστημιακών υποδομών. Μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» έχουν ήδη ανακαινιστεί 670 σχολεία.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αγιασμός στα σχολεία, επίσκεψη Παπαϊωάννου στην Ξηροκρήνη

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για 220.000 μαθητές σε 2.400 σχολεία Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσία υφυπουργού Παιδείας τελέστηκε αγιασμός στα Ωνάσεια Σχολεία, με έμφαση σε εκσυγχρονισμένες υποδομές και διευρυμένες μαθησιακές ευκαιρίες.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων για τον αγιασμό, ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.