ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα και η ζυγαριά συμβολίζουν τη δικαιοσύνη στο Άρειο Πάγο.

Ποινή 3 ετών με αναστολή σε πρώην παρουσιαστή για διαρροή προσωπικού υλικού

Ο πρώην τηλεπαρουσιαστής καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή για ανάρτηση προσωπικού υλικού πρώην συντρόφου του, με το δικαστήριο να μετατρέπει την κατηγορία σε πλημμέλημα.

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή για ισόχρονο διάστημα, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης πρώην τηλεπαρουσιαστής. Η υπόθεση αφορούσε τη δημοσιοποίηση μέσω διαδικτύου υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του.

Ο 61χρονος κατηγορούμενος αντιμετώπιζε την κατηγορία της χρήσης και μετάδοσης σε τρίτα, μη δικαιούμενα πρόσωπα, αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Αν και η συγκεκριμένη πράξη διώκεται ως κακούργημα, το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή της σε πλημμέλημα, κρίνοντας ότι δεν υπήρξε σκοπός βλάβης.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, με βασική μάρτυρα την παθούσα. Ο πρώην τηλεπαρουσιαστής δεν παρέστη αυτοπροσώπως, εκπροσωπούμενος από τους δικηγόρους του.

Μέσω των συνηγόρων του, εξέφρασε συγγνώμη προς την παθούσα και παραδέχθηκε την πράξη, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει ζημία ή να αποκομίσει οικονομικό όφελος. Το δικαστήριο, εκτός από τη μετατροπή της κατηγορίας, αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε καταδικαστεί τον Μάιο στην ίδια ποινή για παρόμοια υπόθεση σε βάρος άλλης γυναίκας, ενώ εκκρεμεί ακόμη μία δικογραφία με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θοδωρής Πελαγίδης ομιλία πάνελ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση βιβλίου Θ. Πελαγίδη για τις αλλαγές στον καπιταλισμό

Ο Θεόδωρος Πελαγίδης, υποδιοικητής της ΤτΕ, μίλησε στη Θεσσαλονίκη για τις τεκτονικές αλλαγές του καπιταλισμού, τονίζοντας τον ρόλο επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και τεχνολογίας, αλλά και τη σημασία των σπάνιων γαιών και της βιομηχανικής στρατηγικής.
Τέσσερις άνδρες βράβευση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τριπλάσιες οι υποδομές ΕΚΕΤΑ, σχέδια για νέο Ινστιτούτο

Σημαντικές ανακοινώσεις στο Συνέδριο για τα 25 χρόνια του ΕΚΕΤΑ: τριπλασιασμός υποδομών με 21 εκατ. ευρώ, πιστοποίηση ISO για κυβερνοασφάλεια και νέα υποδομή AI Nucleus για ενίσχυση παραγωγικών διαδικασιών στο ΙΠΤΗΛ.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάγκη αλλαγής παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου για την αγορά

Τονίστηκε η ανάγκη αλλαγής τόσο του παραγωγικού όσο και του καταναλωτικού μοντέλου, με έμφαση στη στήριξη της τοπικής αγοράς, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, απέναντι στις προκλήσεις της ψηφιοποίησης και της μειωμένης κατανάλωσης.
Τρακτέρ σε αγρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψυχανθή: «Κλειδί» για βιώσιμη γεωργία μέσω του ευρωπαϊκού έργου VALERECO

Το ευρωπαϊκό έργο VALERECO αναδεικνύει τον ρόλο των ψυχανθών στη βιώσιμη γεωργία, μειώνοντας εισροές και κόστος παραγωγής, με πιλοτικές εφαρμογές σε έξι χώρες και άμεση συμμετοχή αγροτών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ταυτοποιώντας 66χρονο αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να χτύπησε υπάλληλο στην προσπάθειά του να διαφύγει.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 41χρονης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με φυσίγγια

Στη σύλληψη 41χρονης προχώρησαν οι αρχές στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν κατά τον έλεγχο X-RAY εντοπίστηκαν επτά φυσίγγια στην τσάντα της. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.