ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου

Κατηγορίες σε πρόεδρο εταιρείας για ρύπανση προστατευμένης ζώνης Αξιού

Ο 62χρονος πρόεδρος εταιρείας τροφίμων κατηγορείται ότι προκάλεσε σοβαρή ρύπανση και υποβάθμιση προστατευόμενης περιοχής, απορρίπτοντας παράνομα υγρά βιομηχανικά απόβλητα σε αποστραγγιστικό κανάλι.

Αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας βρίσκεται 62χρονος πρόεδρος εταιρείας τροφίμων, όπως προκύπτει από δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της εταιρείας φέρεται τον Ιανουάριο του 2024 να προχώρησε σε παράνομη και ανεξέλεγκτη απόρριψη υγρών βιομηχανικών αποβλήτων σε αποστραγγιστικό κανάλι στην περιοχή Ανατολικό, κοντά στην παλαιά κοίτη του Αξιού.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Εθνικό Πάρκο και εντάσσεται στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας, γεγονός που ενισχύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, για την ενέργεια αυτή χρησιμοποιήθηκε βυτιοφόρο όχημα ιδιοκτησίας της εταιρείας, με οδηγό τον ίδιο τον πρόεδρο. 

«Από την ανεξέλεγκτη απόρριψη των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων προκλήθηκε ρύπανση του εδάφους, του υπεδάφους και του υδάτινου αποδέκτη, καθώς και υποβάθμιση του περιβάλλοντος της οικολογικά προστατευμένης περιοχής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των αρχών.

Η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 40χρονου στη Θεσσαλονίκη για πυροβολισμούς σε ψιλικατζίδικο

Άνδρας πυροβόλησε τρεις φορές σε ψιλικατζίδικο στην οδό Κασσάνδρου Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Συνελήφθη άμεσα από την αστυνομία και κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέλλα: 27χρονος τραυματίας σε διαπληκτισμό, κακουργηματική δίωξη σε 26χρονο

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται 27χρονος μετά από επίθεση 26χρονου στα Γιαννιτσά. Το επεισόδιο ξεκίνησε από φραστική αντιπαράθεση σε νυχτερινό μαγαζί και κατέληξε σε βίαιο ξυλοδαρμό εκτός καταστήματος. Ο δράστης συνελήφθη.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη 15.000€ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Εξιχνιάστηκε απάτη εις βάρος γυναίκας στην Αλεξάνδρεια, με λεία 15.000 ευρώ και αντικείμενα 400€. Δράστες τέσσερις ημεδαποί που παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι ΔΕΔΔΗΕ. Η δικογραφία διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα Βέροιας.
λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 336 κιλά σκουπίδια και 2 πατίνια ανέσυραν εθελοντές από τον Θερμαϊκό

Στη δράση καθαρισμού του Greek Eco Project στον Θερμαϊκό, 10 εθελοντές μάζεψαν 366 κιλά απορριμμάτων και δύο πατίνια, χρησιμοποιώντας μαγνήτες και απόχες σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Ήταν η πέμπτη τέτοια δράση από τον Μάρτιο.