ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:55:00
Σφύρα δικαστηρίου

Κατηγορίες σε πρόεδρο εταιρείας για ρύπανση προστατευμένης ζώνης Αξιού

Ο 62χρονος πρόεδρος εταιρείας τροφίμων κατηγορείται ότι προκάλεσε σοβαρή ρύπανση και υποβάθμιση προστατευόμενης περιοχής, απορρίπτοντας παράνομα υγρά βιομηχανικά απόβλητα σε αποστραγγιστικό κανάλι.

Αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας βρίσκεται 62χρονος πρόεδρος εταιρείας τροφίμων, όπως προκύπτει από δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της εταιρείας φέρεται τον Ιανουάριο του 2024 να προχώρησε σε παράνομη και ανεξέλεγκτη απόρριψη υγρών βιομηχανικών αποβλήτων σε αποστραγγιστικό κανάλι στην περιοχή Ανατολικό, κοντά στην παλαιά κοίτη του Αξιού.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Εθνικό Πάρκο και εντάσσεται στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας, γεγονός που ενισχύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, για την ενέργεια αυτή χρησιμοποιήθηκε βυτιοφόρο όχημα ιδιοκτησίας της εταιρείας, με οδηγό τον ίδιο τον πρόεδρο. 

«Από την ανεξέλεγκτη απόρριψη των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων προκλήθηκε ρύπανση του εδάφους, του υπεδάφους και του υδάτινου αποδέκτη, καθώς και υποβάθμιση του περιβάλλοντος της οικολογικά προστατευμένης περιοχής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των αρχών.

Η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Αγγελούδης ζητά εντοπισμό και τιμωρία εμπρηστών

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ, ζητώντας οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Βάγιας Νέστορα.
Νίκος Χαρδαλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση περιφερειάρχη Αττικής για εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Με συγκλονιστική ανάρτηση, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε την αγανάκτησή του για την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, που στέρησε τη ζωή της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα και έστειλε τα συλλυπητήριά του δημόσια.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Τασούλας για τις φονικές επιθέσεις και την απώλεια της Β. Νέστορα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε συλλυπητήρια για τον χαμό της Βάγιας Νέστορα, τονίζοντας ότι η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιπποκράτειο: Ανακοίνωση για τραυματίες από επίθεση στο σπίτι Νέστορα

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενημερώνει με ιατρικό ανακοινωθέν για τους τραυματίες της εμπρηστικής επίθεσης στην πολυκατοικία της Αφροδίτης Νέστορα, όπου νωρίτερα ανακοινώθηκε ο θάνατος της μητέρας της, Βάγιας Νέστορα.