ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χριστούγεννα Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη
Γιορτινή ατμόσφαιρα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη με λαμπερές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.

Θεσσαλονίκη: Ο Αντώνης Ρέμος στο άναμμα του δέντρου στις 3 Δεκεμβρίου

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε εορταστικό κλίμα με το άναμμα του δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους στις 3 Δεκεμβρίου. Ο Αντώνης Ρέμος θα δώσει συναυλία, ενώ η Πρωτοχρονιά θα γιορταστεί στον Λευκό Πύργο.

Η εορταστική ατμόσφαιρα αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι δρόμοι της πόλης στολίζονται ενόψει των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου.

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε συνέντευξη Τύπου, η τελετή θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ, με τον δημοφιλή καλλιτέχνη Αντώνη Ρέμο να δίνει το παρών. 

Παράλληλα, η αλλαγή του χρόνου και η υποδοχή του 2026 θα γιορταστούν με ένα μεγάλο πάρτι στον εμβληματικό Λευκό Πύργο, επαναλαμβάνοντας τη περσινή επιτυχημένη εκδήλωση.

Ήδη από σήμερα, ελιές και δρόμοι γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο «ντύνονται» με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί ο διάκοσμος στους κεντρικούς δρόμους και τις γειτονιές. 

Ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι «οι μέρες των Χριστουγέννων είναι μια ευκαιρία να περισσέψει το χαμόγελο και η αισιοδοξία στην πόλη».

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι η συναυλία του Αντώνη Ρέμου θα πραγματοποιηθεί με χορηγία, διασφαλίζοντας πως δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στα οικονομικά του δήμου και των πολιτών. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των γιορτών θα οργανωθούν μουσικά δρώμενα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

 Για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς στον Λευκό Πύργο, ο κ. Αγγελούδης υποσχέθηκε ένα ακόμη πιο δυναμικό και εντυπωσιακό θέαμα, συνδυάζοντας νεανικότητα, ένταση και υπερθέαμα φωτός.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης, ανέφερε ότι το φετινό εορταστικό πρόγραμμα με τίτλο «Παιδικές Αναμνήσεις» ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. 

Επιπλέον, επισήμανε πως ο υπάρχων χριστουγεννιάτικος διάκοσμος αξιοποιείται πλήρως, καθώς συντηρήθηκαν στολίδια που εντοπίστηκαν στις αποθήκες του δήμου και παρέμεναν ανεκμετάλλευτα επί σειρά ετών.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπογράμμισαν ότι βασικός στόχος των εορταστικών εκδηλώσεων είναι, εκτός από τη δημιουργία χαρούμενης ατμόσφαιρας για τους πολίτες, η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. 

Όπως ανέφεραν, τα μηνύματα από τις βαλκανικές χώρες είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προβάλλει τη χριστουγεννιάτικη πόλη μέσω βίντεο και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού, με στόχο να καταστεί η Θεσσαλονίκη το κέντρο των Βαλκανίων τις γιορτινές ημέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη μέλους σπείρας στη Θεσσαλονίκη για απάτες σε ηλικιωμένες

Η Αστυνομία συνέλαβε αλλοδαπό ύποπτο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, με στόχο το παράνομο όφελος από τις πράξεις αυτές.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτεραιότητα η επέκταση Μετρό στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη

Σε προτεραιότητα τίθεται η επέκταση του Μετρό προς βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, με έμφαση σε Σταυρούπολη, Ευκαρπία και Εύοσμο, ενώ η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα ακόμα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε ανήλικοι διέρρηξαν ναό, γραφεία και οχήματα στην Ημαθία

Πέντε ανήλικοι, ηλικίας 15-17 ετών, φέρονται να διέπραξαν 7 κλοπές και διαρρήξεις τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο στην Ημαθία, αφαιρώντας συνολικά 1.670 ευρώ και αντικείμενα αξίας 400 ευρώ από διάφορες περιοχές.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη καθηγητή στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία 16χρονης

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 58χρονος καθηγητής γυμναστής μετά από καταγγελία 16χρονης μαθήτριας ότι τη χαστούκισε εντός σχολείου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη η αποκατάσταση βλάβης σε υποσταθμό του ΑΠΘ

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση βλάβης σε υποσταθμό στο ΑΠΘ, που προκλήθηκε κατά τελετή ορκωμοσίας. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε μέρη του campus και γειτονικά κτίρια, αλλά πλέον έχει αποκατασταθεί.