ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
Φωτο: Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη. Credit: Shutterstock

Γιορτή Μελιού 2025 στο Πάρκο Ξαρχάκου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Από 23 έως 28 Οκτωβρίου 2025 στο Πάρκο Ξαρχάκου η Γιορτή Μελιού Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή παραγωγών και δράσεις για την ελληνική μελισσοκομία. Ελεύθερη είσοδος για το κοινό.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Μελισσοκομίας), προχωρούν στη διοργάνωση της «Γιορτής Μελιού 2025».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Ξαρχάκου, απέναντι από τη ΧΑΝΘ, το διάστημα από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025.

Η Γιορτή Μελιού προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα της ελληνικής μελισσοκομίας, να ενημερωθούν για τα οφέλη του μελιού και να δοκιμάσουν γεύσεις απευθείας από τους παραγωγούς.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στη διοργάνωση και να στηρίξουν τους τοπικούς παραγωγούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης για τα Εβραϊκά θύματα του ναζισμού

Εκατοντάδες πολίτες με λευκά μπαλόνια «Ποτέ Ξανά» τίμησαν τα θύματα του ναζισμού στην ετήσια πορεία μνήμης για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, θυμίζοντας το μαζικό εκτοπισμό και εξόντωση 50.000 ανθρώπων το 1943.
Σύλληψη με χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωξη σε δύο άτομα για τη δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά, κρατείται ο ένας

Συμπληρωματική δίωξη για συμμορία ασκήθηκε σε δύο άτομα που ήταν παρόντα στη φονική επίθεση στην Καλαμαριά. Ο 19χρονος παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια και θα απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ το δεύτερο άτομο αναζητείται.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για Εβραίους θύματα ναζισμού και Πάρκο Μνήμης

Τελέστηκε εκδήλωση μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας για τα θύματα του ναζισμού, με πορεία στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό. Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Πάρκο Μνήμης, που παραδίδεται σε 14 μήνες, με πλήρη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβάσεις σε ζώα

Άνδρας 43 ετών κακοποιούσε τον σκύλο 33χρονης στις Συκιές, παρουσία της. Και οι δύο συνελήφθησαν για παραβίαση της νομοθεσίας περί ζώων. Ο σκύλος απομακρύνθηκε κι επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στη 33χρονη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη νεαρού που έτρεχε με 179χλμ/ώρα τα ξημερώματα

Ένας 22χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη να οδηγεί με 179χλμ/ώρα στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης–Μουδανιών, στο ύψος Θέρμης, όπου το όριο είναι 90χλμ/ώρα. Η Τροχαία του πέρασε χειροπέδες για παραβίαση του ΚΟΚ.
Στοίβα εφημερίδων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τελευταίο αντίο της ΕΣΗΕΜ-Θ στον Αντώνη Κούρτη

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με θλίψη τον Αντώνη Κούρτη, σημαντική μορφή της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα και πρώην πρόεδρο της Ένωσης, που σφράγισε την ιστορία του κλάδου, διευθύνοντας την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» επί δεκαετίες.