ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Παράκτιο πλοίο ΛΣ 910
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Αυστηροί έλεγχοι Λιμενικού σε σκάφη και άδειες χειριστών σε όλη τη χώρα

Εντατικοί έλεγχοι του Λιμενικού σε χειριστές και εκμισθωτές ταχύπλοων και λέμβων: Από 01/06 έως 03/08 έγιναν 1.310 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 238 παραβάσεις για ελλιπή έγγραφα και άδειες.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος στους χειριστές και τους εκμισθωτές μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων μικρών σκαφών σε όλη τη χώρα. Κατά την περίοδο 01/06/2025 έως και 03/08/2025, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.310 έλεγχοι, με αποτέλεσμα τη βεβαίωση 238 παραβάσεων

Οι έλεγχοι αυτοί αποτελούν μέρος των καθημερινών δράσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με την εθνική νομοθεσία, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στους ελέγχους αναφορικά με τα προβλεπόμενα έγγραφα και τις σχετικές άδειες, τα οποία οφείλουν να φέρουν υποχρεωτικά οι χειριστές εντός των σκαφών καθ' όλη τη διάρκεια χρήσης τους. 

Επιπρόσθετα, ελέγχεται ο σωστός τρόπος και η διαδικασία εκμίσθωσης των σκαφών, που περιλαμβάνει την ύπαρξη ιδιωτικού συμφωνητικού ή απόδειξης.

 Παράλληλα, το προσωπικό του Λιμενικού εξετάζει τον ορθό χειρισμό και τη ναυσιπλοΐα από τους υπεύθυνους, καθώς και την τήρηση των κανονισμών που αφορούν την εκμίσθωση, κυρίως όσον αφορά ταχήπλοα μικρά σκάφη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αποφυγή εκμίσθωσης ή χειρισμού ταχύπλοου μικρού σκάφους χωρίς την απαιτούμενη 'Αδεια Χειριστή Ταχύπλοου Σκάφους.

Το Λιμενικό υπενθυμίζει προς όλους τους εμπλεκόμενους, τόσο χειριστές όσο και εκμισθωτές, ότι η συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία αποτελεί υποχρέωση και είναι καθοριστική για τη διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του, "οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με στόχο την ενίσχυση της νομιμότητας και της ασφάλειας στις ελληνικές θάλασσες".

 Η συστηματική παρουσία του Λιμενικού στις ακτές και τα λιμάνια στοχεύει στην πρόληψη ατυχημάτων, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ασφάλειας για όλους τους χρήστες και εκμεταλλευτές ταχύπλοων σκαφών στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 251 παραβάσεις στα σχολικά λεωφορεία σε 326 ελέγχους Τροχαίας

Στην πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς στη Θεσσαλονίκη, η Τροχαία έλεγξε 326 σχολικά λεωφορεία και εντόπισε 251 παραβάσεις, κυρίως για ταχογράφους, ενώ αφαιρέθηκε άδεια οδήγησης και ακινητοποιήθηκε ένα όχημα.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΑΔΕ: Νέοι έλεγχοι και κυρώσεις για ΚΥΔ που χειρίζονται Ενιαίες Αιτήσεις

Η ΑΑΔΕ εφαρμόζει νέο πλαίσιο ελέγχων και κυρώσεων για τα ΚΥΔ και τους φορείς που υποβάλλουν Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης, καθορίζοντας διαδικασίες ελέγχου και υποχρεώσεις για όσους διαχειρίζονται τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 26χρονος στον Πειραιά με 2 κιλά κάνναβης σε επιβατηγό πλοίο

Ενισχύονται οι έλεγχοι της Ασφάλειας στο λιμάνι του Πειραιά για την καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών. Συνελήφθη 26χρονος με πάνω από δύο κιλά κάνναβης, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

950.000 ευρώ εντοπίστηκαν μέσω 35 γραμμαρίων κοκαΐνης, έρευνα Λιμενικού

Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, πολλά POS, τραπεζικές κάρτες και ψηφιακά πειστήρια κατασχέθηκαν σε υποκατάστημα real estate στη Ρόδο, μετά από έρευνα του Λιμενικού για ναρκωτικά και ξέπλυμα χρήματος που ξεκίνησε στον Πειραιά.
μπουλντόζα σε απόβλητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία κατά αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης για παράνομη χωματερή

Ανεξέλεγκτη χωματερή σε δημοτικό χώρο στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης οδήγησε σε δικογραφία κατά του αντιδημάρχου για παραβίαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς δεν μερίμνησε για τον καθαρισμό της περιοχής.