ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Πίσω όψη περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δρόμο της Αθήνας κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης σε ηλικιωμένη στην Πιερία

Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατερίνης, ταυτοποιήθηκε άτομο που εξαπάτησε ηλικιωμένη στην Πιερία και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Σε ταυτοποίηση του δράστη τηλεφωνικής απάτης κατά ηλικιωμένης στην Πιερία, προχώρησαν οι αρχές, έπειτα από συστηματική και συντονισμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης.

Για τον εν λόγω άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς αποδείχθηκε η εμπλοκή του σε οργανωμένο σχέδιο απάτης εις βάρος ανυπεράσπιστου πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, η υπόθεση διαδραματίστηκε τον περασμένο Μάιο. Συνεργός του δράστη επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη γυναίκα, παριστάνοντας τον γιατρό. Ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό, αναφέροντας πως «απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση» προκειμένου να σωθεί η ζωή της.

Για να καταστήσουν ακόμη πιο πειστική την απάτη, δεύτερος συνεργός προσποιήθηκε τον εγγονό της, συνομιλώντας μαζί της στο τηλέφωνο. Μέσα από αυτήν την μεθοδευμένη παραπλάνηση, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Διαρκείς έρευνες για εντοπισμό συνεργών

Η αστυνομική διερεύνηση παραμένει σε εξέλιξη, εστιάζοντας στην ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος. Παράλληλα, εξετάζεται η πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις που έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Συστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας προς τους Πολίτες

Η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης για περαιτέρω ενέργειες. Με αφορμή την υπόθεση, οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν προς τους πολίτες την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και προστασίας από επιτήδειους που δρουν με ανάλογες μεθόδους.

  • Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που ζητούν χρηματικά ποσά τηλεφωνικά επικαλούμενοι έκτακτη ανάγκη συγγενικού προσώπου.
  • Να είστε επιφυλακτικοί εάν σας δώσουν να συνομιλήσετε με άτομο που υποτίθεται πως είναι συγγενής σας.
  • Μην αποδέχεστε «συναντήσεις» ή «ραντεβού» με αγνώστους και δηλώστε ρητά ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα.
  • Διατηρείτε πάντα διαθέσιμους τους αριθμούς άμεσης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, στενοί συγγενείς).

Για αναλυτικότερες συμβουλές προστασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

16 συλλήψεις σε αστυνομικές εφόδους σε Παιανία και Σπάτα

Σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε Παιανία και Σπάτα, συνελήφθησαν 16 άτομα για ρευματοκλοπή και αφαιρέθηκαν 230μ. παράνομων καλωδίων. Οι δράσεις στόχευαν στην πρόληψη παρανομιών και στην ενίσχυση της ασφάλειας και της δημόσιας περιουσίας.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορείται 34χρονος για συκοφαντική δυσφήμιση του Α. Γεωργιάδη online

Δικογραφία σχηματίστηκε κατά 34χρονου για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου σε βάρος του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ύστερα από ανάρτηση βίντεο με συκοφαντικό περιεχόμενο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυλακή για τον 27χρονο οδηγό στη θανατηφόρα παράσυρση στην Πολίχνη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος οδηγός για τη φονική παράσυρση 25χρονου στην Πολίχνη. Δήλωσε συντετριμμένος, αρνήθηκε την «κόντρα» και απέδωσε το δυστύχημα σε απειρία και απώλεια ελέγχου του οχήματος.
Σεμινάριο σε αίθουσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα ΕΕΑ: Νεανική παραβατικότητα, βία και ναρκωτικά

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνδιοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τη νεανική παραβατικότητα, βία και ναρκωτικά στις 16 Μαρτίου 2026 στην ΕΣΗΕΑ, με έμφαση στις αιτίες και τις λύσεις αυτών των κοινωνικών φαινομένων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στα Χανιά για όπλα, ζωοκλοπή και κακοποίηση ζώων

Συνελήφθησαν 53χρονη και 26χρονος στον Πλατανιά για παραβάσεις σχετικές με όπλα, ευζωία ζώων και ζωοκλοπή, καθώς σε έρευνες σε ποιμνιοστάσιο και οικία βρέθηκαν πολεμικά όπλα, πυρομαχικά και ζώα χωρίς κανόνες ευζωίας.