ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
Φώτο: Shutterstock

Μήνυμα 112 για εκκένωση του Ασπροχωρίου Ωρωπού λόγω πυρκαγιάς

Συναγερμός στο Ασπροχώρι Ωρωπού – Μήνυμα 112 καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας λόγω της προέλασης της φωτιάς.

Μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 εστάλη το απόγευμα της Τρίτης στους κατοίκους του οικισμού Ασπροχώρι στον Ωρωπό, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Στο μήνυμα καλούνται οι πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασπροχώρι Ωρωπού Αττικής, απομακρυνθείτε προς Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε πλήρη κινητοποίηση, με στόχο τον έλεγχο της πυρκαγιάς και την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βολιβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βολιβία λόγω αποκλεισμών δρόμων

Ο πρόεδρος της Βολιβίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω παρατεταμένων αποκλεισμών και απεργιών που έχουν παραλύσει την οικονομία, επιτρέποντας την επέμβαση του στρατού για αποκατάσταση της τάξης.
Πλήθος στη Λα Παζ
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Κυβέρνηση και συνδικάτα ήρθαν σε συμφωνία μετά από έξι εβδομάδες

Ο πρόεδρος της Βολιβίας ανακοίνωσε συμφωνία με την κορυφαία συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων COB, οδηγώντας στην άρση διαδηλώσεων και αποκλεισμών μετά από έξι εβδομάδες έντασης. Η εξέλιξη θεωρείται σημαντική για την αποκλιμάκωση της κρίσης.
Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ σε συνέδριο
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Ο πρόεδρος ζητά άμεσες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, δήλωσε πως η χώρα χρειάζεται άμεσες αλλαγές λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και του πετρελαϊκού αποκλεισμού. Εγκρίθηκε πακέτο μεταρρυθμίσεων για ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων και επιχειρήσεων.
Είσοδος κτιρίου BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Η BBC αναμένεται να περικόψει 550 θέσεις εργασίας μέχρι το 2027

Το BBC θα καταργήσει 550 θέσεις εργασίας μέχρι το Μάρτιο 2027, στο πλαίσιο γενικότερων περικοπών 2.000 θέσεων σε 3 χρόνια, με στόχο εξοικονόμηση 160 εκατ. λιρών. Οι περικοπές αφορούν διάφορα τμήματα, περιλαμβάνοντας και απολύσεις.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανή έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών Γερμανίας-Ρωσίας το καλοκαίρι

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε πως ενδέχεται να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι ούτε Ρωσία ούτε Ουκρανία έχουν στρατιωτικό πλεονέκτημα και ο Πούτιν εξετάζει σοβαρά τη διαδικασία.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Χάρκοβο: Πέντε διασώστες σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Πέντε διασώστες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο, την ώρα που επιχειρούσαν να σβήσουν πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο.