ΓΔ: 2520.62 -2.60% Τζίρος: 224.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:17:40
Σάμος νυχτερινό τοπίο

Η Σάμος πρώτη ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά νησιά για οινοτουρισμό

Η Σάμος ξεχωρίζει ως η κορυφαία επιλογή για οινόφιλους τουρίστες, σύμφωνα με το Griekenland.net, χάρη στα διάσημα γλυκά κρασιά Μοσχάτο και τα ιστορικά οινοποιεία της.

Στην κορυφή της λίστας με τα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά για τους λάτρεις του κρασιού φιγουράρει η Σάμος, σύμφωνα με αφιέρωμα του δημοφιλούς ολλανδικού ιστότοπου Griekenland.net, που εξειδικεύεται σε προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα.

Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο «Σάμος – Το Μοσχάτο στα καλύτερά του» και παρουσιάζει το νησί ως την κορυφαία οινοπαραγωγική περιοχή του Αιγαίου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα περίφημα γλυκά κρασιά «Μοσχάτο Σάμου», τα οποία εντυπωσιάζουν τους γνώστες του είδους, ενώ δεκάδες οινοπαραγωγοί, σε πεζούλες που φτάνουν έως και τα 900 μέτρα υψόμετρο, συνεχίζουν την παράδοση αιώνων στην αμπελουργία.

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου διαχειρίζεται περισσότερα από 1.600 εκτάρια αμπελώνων και παράγει περίπου 5,5 εκατομμύρια λίτρα κρασιού ετησίως. Εμβληματικές ετικέτες όπως τα Samos Vin Doux και Samos Nectar αποσπούν κάθε χρόνο σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Από τα σημαντικότερα σημεία οινικού ενδιαφέροντος στο νησί είναι το Μουσείο Οίνου στο Βαθύ, στεγασμένο σε ένα εντυπωσιακό πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες μια εμπεριστατωμένη εικόνα της ιστορίας της οινοπαραγωγής και του μεράκι των ντόπιων οινοποιών.

Η εμπειρία για τους φίλους του κρασιού συμπληρώνεται το καλοκαίρι, με πλήθος τοπικών γιορτών και εκδηλώσεων σε χωριά όπως το Πυθαγόρειο, ο Μαραθόκαμπος, η Καστανιά και τα Κουμέικα.

Μαζί με τη Σάμο, στον κατάλογο του Griekenland.net περιλαμβάνονται η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Κεφαλονιά και η Πάρος. Η προβολή του νησιού ως κορυφαίου προορισμού οινοτουρισμού εντάσσεται στις στοχευμένες προσπάθειες των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για την ανάδειξη θεματικών μορφών τουρισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ροδάκινα Νάουσας δέντρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημαθία και Βέροια στον ροζ πυρετό της άνοιξης με ανθισμένες ροδακινιές

Η Ημαθία βίωσε και φέτος τον «ροζ πυρετό» της Άνοιξης, προσελκύοντας τουρίστες από όλη την Ευρώπη στις ανθισμένες ροδακινιές της. Η συλλεκτική ετικέτα κρασιού εξαντλήθηκε ενώ χιλιάδες επισκέπτες γέμισαν την περιοχή.
Κρουαζιερόπλοιο Σαντορίνη θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Πάνω από 28 εκατ. τουρίστες το οκτάμηνο

Πάνω από 28 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι. Τα τουριστικά έσοδα ξεπέρασαν τα 18,1 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κυρίως από επισκέπτες εντός ΕΕ-27.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αττική είναι ολοκληρωμένος προορισμός για όλο το έτος

Στην Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάστηκε η διεθνής καμπάνια προβολής «The Greater Athens Region». Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε τη σύνδεση με την εθνική στρατηγική βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης για όλη την Αττική.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Θετική η ενίσχυση του Οδηγού Michelin στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Τουρισμού χαιρετίζει την ένταξη Θεσσαλονίκης και Σαντορίνης στον Οδηγό MICHELIN 2027, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ΕΟΤ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας των ελληνικών προορισμών.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο και τη Λειψία για τουριστική προώθηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, θα ηγηθεί αποστολής σε Βερολίνο και Λειψία στις 22-25 Οκτωβρίου για την τουριστική προώθηση της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης «Destination Thessaloniki» με στόχο τη γερμανική αγορά.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ-Ελλάδα: Συνεργασία στον τουρισμό με έμφαση στην ομογένεια Νέας Υόρκης

Μεγάλη συγκίνηση στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Μανχάταν, όπου την Κυριακή 18 Οκτωβρίου χειροθετήθηκαν 47 νέοι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρουσία πλήθους και εκπροσώπων της ομογένειας από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.