ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Δόμνα Μιχαηλίδου πορτραίτο
Φώτο: SOOC

Μιχαηλίδου: Μέτρα προστασίας για αστέγους και ευάλωτους ενόψει καύσωνα

Η Δόμνα Μιχαηλίδου καλεί τους δήμους να διαθέσουν κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία αστέγων και ευπαθών ομάδων ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών.

Με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη φροντίδα για τους πλέον ευάλωτους, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, απέστειλε επιστολή προς τους δήμους, για την υποστήριξη των αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων της χώρας.

Ενόψει των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, το υπουργείο κινητοποιεί τους δήμους πανελλαδικά, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις και διασφαλίζοντας ότι κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει αβοήθητος απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, για την αποτροπή της έκθεσης σε κίνδυνο των ανωτέρω, κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, το υπουργείο ζητά τον ορισμό κλιματιζόμενων χώρων σε κάθε δήμο, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για διημέρευση και προσβάσιμοι τουλάχιστον κατά τις ώρες από 09.00 πμ έως τις 21.00 μμ.

Για τους πολίτες που δεν επιθυμούν την παραμονή στους χώρους αυτούς, συστήνεται η λήψη οδηγιών από τη σχετική ιστοσελίδα του υυπουργείου Πολιτικής Προστασίας. (https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/kaysonas).

Το υπουργείο, για την αποτελεσματική λειτουργία του μέτρου, παρέχει και συγκεκριμένες κατευθύνσεις στους δήμους. Οι κατευθύνσεις αφορούν στον τρόπο επιλογής, αλλά και οργάνωσης των ανωτέρω χώρων, τη διανομή χρήσιμου υλικού και εφοδίων στους πολίτες που θα καταφύγουν σε αυτούς, την εξασφάλιση της ενημέρωσης των αστέγων, αλλά και κάθε ομάδας στόχου, καθώς και τη συγκρότηση ομάδων υποστήριξης της δράσης, με στελέχωση από υπαλλήλους των δήμων αλλά και εθελοντές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική θέα Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Πρωτοφανής ζέστη με πάνω από 1.000 θανάτους τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο στην Ισπανία καταγράφηκαν 1.028 θάνατοι λόγω ζέστης, αριθμός υπερδιπλάσιος από το 2025. Η Aemet ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2026 ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί, με μέση θερμοκρασία 1,6°C πάνω από τα φυσιολογικά.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Βίντεο για τη λειψυδρία και τη «χαμένη ευκαιρία» του Ελλάδα 2.0

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εγκαινιάζει σειρά σποτ «Ελλάδα 2.0» με πρώτο θέμα τη λειψυδρία, τονίζοντας την απουσία κυβερνητικού σχεδιασμού και την ανεκμετάλλευτη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της κρίσης νερού.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Το ξέσπασμα του Έμπολα απειλεί την Αφρική με απώλειες 3,6 δισ. δολαρίων

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως το ξέσπασμα του Έμπολα μπορεί να κοστίσει στην Αφρική έως 3,6 δισ. δολάρια και εκατοντάδες χιλιάδες δουλειές, με 1.307 κρούσματα και 377 νεκρούς στη ΛΔ Κονγκό, ενώ απειλεί και γειτονικές χώρες.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα: Έως 3,6 δισ. δολάρια το κόστος για την Αφρική, λέει ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως το ξέσπασμα του Έμπολα ίσως κοστίσει στην Αφρική έως 3,6 δισ. δολάρια και να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ κινδυνεύει να προκαλέσει και σοβαρή αναπτυξιακή κρίση.