ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύλληψη με χειροπέδες
Σύλληψη ατόμου

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε οπαδικούς κύκλους

Νέες συλλήψεις που συνδέονται με τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που διέθεταν ναρκωτικά σε οπαδούς κατά τη διάρκεια ή στο περιθώριο ποδοσφαιρικών αγώνων.

Τρεις επιπλέον συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε πιάτσες οπαδών αλλά και εντός γηπέδου, στη διάρκεια ή στο περιθώριο ποδοσφαιρικών αγώνων.

Η εξάρθρωσή τους επιτεύχθηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα με τη σύλληψη 23 κατηγορούμενων, εννέα εκ των οποίων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους στην αρμόδια ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας και κατόπιν παραγγελίας της ανακρίτριας, πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα νέες έρευνες από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα σε έξι σπίτια.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., σε τρία από τα ερευνώμενα σπίτια βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα που υπάγονται στους νόμους περί όπλων όπλων και φωτοβολίδων και γι' αυτό το λόγο συνελήφθησαν οι ισάριθμοι ένοικοί τους.

Συνολικά κατασχέθηκαν μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας», ακατέργαστη κάνναβη, ναρκωτική ουσία (CHAGA και DMT CHAGA), ναρκωτικά χάπια (ecstasy, MDMA), δύο παραισθησιογόνα μανιτάρια, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, μη ενεργοποιημένος ναυτικός πυρσός, σουγιάς, σιδερογροθιά κ.ά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δράση των δύο παραπάνω κυκλωμάτων, τα μέλη του φαίνεται πως επικοινωνούσαν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες λέξεις- αποκαλούσαν για παράδειγμα τα ναρκωτικά «μπλούζα», «πλαν», «έργο», «κλειδιά», «φούτερ», «παλαλό». Διαφορετικός όμως ήταν ο τρόπος προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.

Τα κατηγορούμενα ως μέλη της πρώτης οργάνωσης - η δράση της οποίας τοποθετείται τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2023 - προμηθεύονταν τα ναρκωτικά μέσω ταχυδρομικών δεμάτων από χώρες του εξωτερικού (ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδία), πραγματοποιώντας εξουσιοδοτήσεις σε άλλα μέλη της, προκειμένου να παραλάβουν τα δέματα. Τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης οργάνωσης, παρουσίασαν αδικαιολόγητο πλουτισμό, με αγορές Ι.Χ. αυτοκινήτων, καθώς και επιχειρηματικές κινήσεις, όπως ενοικίαση κυλικείου εντός του γηπέδου της ομάδας τους.

Τα κατηγορούμενα μέλη της δεύτερης οργάνωσης, με δράση τουλάχιστον από τον περυσινό Οκτώβριο, φαίνεται πως προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από «τοπικούς» διακινητές και στη συνέχεια τα πωλούσαν, τόσο στη διάρκεια αθλητικών αγώνων στο γήπεδο, όσο και σε εκδρομές της ομάδας τους στο εξωτερικό, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης σε άτομα που γνώριζαν λόγω της οπαδικής τους δράσης.

Κατά τις έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψή τους είχαν κατασχεθεί ακατέργαστη κάνναβη άνω του 1,5 κιλού, ηλεκτρονικές ζυγαριές, μαχαίρια, σιδερογροθιές, κ.ά. όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 74.360 ευρώ. Επιπλέον, σε προγενέστερο χρόνο είχαν κατασχεθεί 3,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε δέματα προς παράδοση σε καταστήματα των ΕΛΤΑ.

.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για εκβίαση νεαρού με πρόσχημα χρέος

Δύο άνδρες, 29 και 19 ετών, συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία 19χρονου ότι τον εκβίαζαν για χρήματα και του αφαίρεσαν ζακέτα. Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με σχηματισθείσα δικογραφία.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν σπίτι και συνελήφθησαν δύο, αναζητείται τρίτος

Άτομα διέρρηξαν μονοκατοικία στην Τούμπα Θεσσαλονίκης το Πάσχα, έζησαν εκεί προσωρινά και αφαίρεσαν αντικείμενα. Συνελήφθησαν δύο δράστες, ενώ ο τρίτος διέφυγε προσπαθώντας να χτυπήσει τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας με Ι.Χ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για αλλεπάλληλες διαρρήξεις αυτοκινήτων

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τρεις νεαροί για διαρρήξεις 23 οχημάτων σε Καλαμαριά και Χαριλάου, αφαιρώντας χρήματα, αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφάλια: Επίθεση σε 15χρονο για μπλούζα ομάδας με οπαδικό φόντο

Στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, 15χρονος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση για οπαδικούς λόγους από συνομήλικό του και έναν 20χρονο, που του πήραν μπλούζα ομάδας. Συνελήφθησαν οι φερόμενοι δράστες και ο πατέρας του ανήλικου δράστη.
Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 900 τροχονομικές παραβάσεις σε δύο μέρες στη Μακεδονία

Σε 2.723 ελέγχους οχημάτων σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, οι αστυνομικοί της Κεντρικής Μακεδονίας βεβαίωσαν 962 παραβάσεις ΚΟΚ στις 24 και 25 Μαρτίου, μεταξύ των οποίων 86 για υπερβολική ταχύτητα.