ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:10:33
Φώτο: Shutterstock

Βελτίωση καιρού με άνοδο θερμοκρασίας αλλά και αραιές νεφώσεις

Βελτιωμένος αναμένεται σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με άνοδο θερμοκρασίας. Αραιές νεφώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Κρήτη με βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας το μεσημέρι.

Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα γύρω ορεινά από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαικό το πρωί εώς 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου παροδικές χιονοπτώσεις.Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Αργά τη νύχτα από τα βόρεια θα εκδηλωθούν εκ νέου βροχές και στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα νότια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρη βελτίωση.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από τις απόγευματινές ώρες.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί με την ίδια ένταση που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.