ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Άδειες σχολικές τάξεις

Εισαγωγικές εξετάσεις διεξάγονται σήμερα για τα Ωνάσεια Σχολεία

Σήμερα, Κυριακή 4 Μαΐου, στις 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθούν οι δεξιοτήτων δοκιμασίες για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Σήμερα, Κυριακή 4 Μαΐου, στις 10:00 θα διεξαχθούν οι δοκιμασίες δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Οι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή στην Α' τάξη Ωνασείου Γυμνασίου θα αξιολογηθούν σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας διάρκειας 150 λεπτών.

Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/-τριών στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών, πολυτροπικά κείμενα κ.λπ.) καθώς και στη χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών φαινομένων.

Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/-τριών στην κατανόηση και στην επίλυση προβλημάτων κυρίως της καθημερινής ζωής αλλά και προβλημάτων με απλές αριθμητικές πράξεις.

Οι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή στην Α' τάξη Ωνασείου Λυκείου αξιολογούνται σε γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας διάρκειας 180 λεπτών.

Πιο αναλυτικά, στο γνωστικό πεδίο της κατανόησης κειμένων Ελληνικής Γλώσσας εξετάζονται οι ικανότητες στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα από εφημερίδες και περιοδικά, επιστολές, απλά δοκίμια, πολυτροπικά κείμενα κ.λπ.), καθώς και στη χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών φαινομένων.

Στο γνωστικό πεδίο των Μαθηματικών εξετάζονται οι ικανότητες των μαθητών/-τριών στην κατανόηση και στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής αλλά και αριθμητικές, αλγεβρικές, γεωμετρικές, στατιστικές γνώσεις και δεξιότητες.

Όσον αφορά στη δοκιμασία για την εισαγωγή στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία το σύνολο των ερωτήσεων είναι 50: Εικοσιπέντε (25) για τα Μαθηματικά και εικοσιπέντε (25) για την κατανόηση κειμένου της Ελληνικής Γλώσσας. Όλες οι ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειες σχολικές τάξεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομική στήριξη σε εκπαιδευτικούς για κάλυψη κενών στα σχολεία Καλαβρύτων

Ο Δήμος Καλαβρύτων θεσπίζει μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ σε κάθε εκπαιδευτικό που υπηρετεί στην περιοχή, στοχεύοντας να στηρίξει έμπρακτα δασκάλους και καθηγητές και να αντιμετωπίσει τα κενά λόγω αποστάσεων και οικονομικών δυσκολιών.
Παλιές δερματόδετες ιστορικές εκδόσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς» παρουσιάζεται σε σχολεία της Γερμανίας

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς: Στην Αγκαλιά της Αβύσσου» θα προβληθεί σε μαθητές Λυκείου στη Θουριγγία Γερμανίας, με τη σκηνοθέτιδα παρούσα, μεταφέροντας ιστορίες θυμάτων του 1944 και θέτοντας ερωτήματα για μνήμη και ειρήνη.
τραπεζικοί
ESG

Τράπεζες: Δωρεά 560 εκατ. για σχολεία και πανεπιστήμια

Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες διαθέτουν συνολικά 560 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση σχολικών και πανεπιστημιακών υποδομών. Μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» έχουν ήδη ανακαινιστεί 670 σχολεία.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αγιασμός στα σχολεία, επίσκεψη Παπαϊωάννου στην Ξηροκρήνη

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για 220.000 μαθητές σε 2.400 σχολεία Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσία υφυπουργού Παιδείας τελέστηκε αγιασμός στα Ωνάσεια Σχολεία, με έμφαση σε εκσυγχρονισμένες υποδομές και διευρυμένες μαθησιακές ευκαιρίες.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων για τον αγιασμό, ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.