ΓΔ: 2260.42 -2.11% Τζίρος: 130.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:44
Σύγκρουση αυτοκινήτου δρόμος
Κατεστραμμένο αυτοκίνητο μετά από τροχαίο σε αστικό δρόμο, σημαντική υλική ζημιά.

Μείωση 3,1% σημείωσαν τον Φεβρουάριο εφέτος τα οδικά τροχαία ατυχήματα

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους σημειώθηκε μείωση κατά 3,1% στα οδικά τροχαία ατυχήματα σε όλη τη χώρα, τα οποία προκάλεσαν θανάτους ή τραυματισμούς, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2024, με συνολικό αριθμό 680 περιστατικών.

Μείωση 3,1% σημείωσαν τον Φεβρουάριο εφέτος τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, και ανήλθαν σε 680 τον αριθμό.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στα ατυχήματα αυτά καταγράφηκαν 26 νεκροί (μείωση 36,6%), 23 βαριά τραυματίες (μείωση 37,8%) και 775 ελαφρά τραυματίες (μείωση 3,4%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταλλική κατεργασία εργαλείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία μειώθηκε κατά 4,6%

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία μειώθηκε κατά 4,6% τον Φεβρουάριο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κυρίως λόγω διακυμάνσεων στους επιμέρους τομείς.
Έμφυλο μισθολογικό χάσμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράπτη: Σωρευτικές ανισότητες πίσω από το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών

Η ένταξη της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2023/970 στη νομοθεσία αποτελεί σημαντικό βήμα για ίση αμοιβή. Το χάσμα αμοιβών στην Ελλάδα φτάνει το 13,4%, με ανισότητες να διευρύνονται με την ηλικία. Βασικός στόχος, η μισθολογική διαφάνεια.