ΓΔ: 2040.3 0.43% Τζίρος: 199.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
polemiki-aeroporia
polemiki-aeroporia

Η Πολεμική Αεροπορία παραχωρεί δωρεάν ιστορικά αεροσκάφη στο Ίδρυμα «Ίκαρος»

Η σύμβαση περιλαμβάνει την δωρεάν παραχώρηση ενός αεροσκάφους τύπου C-47A και ενός HAVILLAND DH.82 Tiger Moth, με σκοπό την πλήρη ανακατασκευή τους.

Η σύμβαση μεταξύ του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη και εκπροσώπου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ίκαρος», με αντικείμενο τη δωρεάν παραχώρηση ενός αεροσκάφους τύπου C-47A και ενός HAVILLAND DH.82 Tiger Moth, με σκοπό την πλήρη ανακατασκευή τους και, εφόσον αυτό καταστεί τεχνικά εφικτό, την επαναφορά τους σε πλόιμη κατάσταση, υπεγράφη, χθες, Πέμπτη 10 Απριλίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, οι απαιτούμενες εργασίες ανακατασκευής θα πραγματοποιηθούν:

  • Για το C-47A, αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε εξειδικευμένο κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Για το HAVILLAND DH.82 Tiger Moth, εξολοκλήρου σε εξειδικευμένο κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την ανακατασκευή και την ενδεχόμενη επαναφορά των αεροσκαφών σε πλόιμη κατάσταση θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα «Ίκαρος».

Το Ίδρυμα αναλαμβάνει επίσης την πλήρη κάλυψη των εξόδων εκπαίδευσης δύο πιλότων και δύο τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στα εν λόγω αεροσκάφη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 4 έτη, με αφετηρία την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής για κάθε αεροσκάφος.

Η ανακατασκευή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 3 ετών, ενώ κατά το 4ο έτος τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για δοκιμαστικές πτήσεις και συμμετοχή σε αεροπορικές επιδείξεις, φέροντας τα εθνικά διακριτικά και χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας, με μέριμνα και δαπάνες του Ιδρύματος.

Με τη λήξη της σύμβασης, τα αεροσκάφη θα επιστραφούν στην Πολεμική Αεροπορία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για αυτήν.

Η Πολεμική Αεροπορία εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Ίκαρος» Πίτερ Λιβανό, για τη σημαντική και ανιδιοτελή συνεισφορά του στην ανάδειξη και διατήρηση της αεροπορικής κληρονομιάς της χώρας μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δορυφόρος της Θάλες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Globalstar διπλασιάζει τους δορυφορικούς της σταθμούς στην Ελλάδα

Η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια επέκταση της υποδομής που αναμένεται να συμπεριλάβει περίπου 90 επιπλέον κεραίες ιχνηλάτησης για την υποστήριξη του συστήματος δορυφόρων τρίτης γενιάς C‑3 της Globalstar
Πονοκέφαλος Ημικρανία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περίπου 1.000.000 Έλληνες ενήλικοι ζουν με την ημικρανία

Περίπου 1.000.000 ενήλικες στην Ελλάδα ζουν με ημικρανία, μια χρόνια νόσο που προκαλεί έντονους πονοκεφάλους και επηρεάζει σοβαρά την καθημερινότητα. Ο Σύλλογος Ασθενών ζητά μέτρα για έγκαιρη διάγνωση και πρόσβαση σε νέες θεραπείες.