ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Μπαράζ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο και τον Έβρο

Ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τον 'Αγιο Ευστράτιο στα 14.000 πόδια. Εννιά λεπτά αργότερα πέταξε πάνω από το δυτικό άκρο της Λέσβου στα 3.000 πόδια.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, μεμονωμένο τουρκικό F-16  που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε,  σύμφωνα με πληροφορίες, στο ύψος της Νέας Βύσσας  στα 15.000 πόδια και βγήκε από την ευρύτερη περιοχή προς την Ορεστιάδα , στις 11:32 το πρωί. Λίγα λεπτά δηλαδή, μετά την απόδοση τιμών από τη φρουρά στη σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο επιτηρητικό φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου και την ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16  της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ίδιο τουρκικό αεροσκάφος στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Στις 11:56 π.μ. ζεύγος τουρκικών F-16 που  επίσης εισήλθε στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τον 'Αγιο Ευστράτιο  στα 14.000 πόδια. Εννιά λεπτά αργότερα πέταξε πάνω από το δυτικό άκρο της Λέσβου μόλις στα 3.000 πόδια.

Στις 12:25 μ.μ. άλλο ζεύγος ζεύγος τουρκικών F-16 που  επίσης εισήλθε στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από

  • Το  Φαρμακονήσι στα 10.000 πόδια,
  • Τους Λειψούς  στα 7.400 πόδια, τρία λεπτά αργότερα,,
  • Την Παναγιά και τις Οινούσες  στα 26.000 και 28.000 πόδια στις 12:53 μ.μ., αντίστοιχα και
  • Τις Οινούσες  στα 25.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι με την ευκαιρία της σημερινής εθνικής επετείου ελληνικά F-16  πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από:  

  • Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, 'Ακτιο, Μεσολόγγι,
  • Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, 'Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
  • Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, 'Αραξο,
  • Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στο επίκεντρο Ζελένσκι-Ερντογάν η ασφάλεια και τα ενεργειακά έργα

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι με τον Ερντογάν συμφώνησαν σε νέα βήματα συνεργασίας για την ασφάλεια, με ομάδες εργασίας να οριστικοποιούν λεπτομέρειες, δίνοντας έμφαση σε τεχνογνωσία και κοινά έργα υποδομής φυσικού αερίου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα συνεχίζει συνομιλίες για εκτόνωση της κρίσης με το Ιράν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Τουρκία διατηρεί επαφές για αποκλιμάκωση του πολέμου και δεν εγκρίνει ούτε τις επιθέσεις κατά του Ιράν, ούτε τα αντίποινα του Ιράν σε χώρες της περιοχής.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση Φρουρών Επανάστασης σε κέντρο Oracle στο Ντουμπάι

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν ευθύνη για κυβερνοεπίθεση σε κέντρο δεδομένων της Oracle στο Ντουμπάι, ενώ ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν επίθεση και σε εγκαταστάσεις της Amazon στο Μπαχρέιν, μέσα σε αυξανόμενες εντάσεις στη Μ. Ανατολή.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σελέκ: Καταγγελία για «παρωδία» μετά την έβδομη αναβολή της δίκης στην Τουρκία

Για έβδομη φορά αναβλήθηκε η δίκη της γαλλοτουρκάλας κοινωνιολόγου Πινάρ Σελέκ στην Τουρκία, η οποία κατήγγειλε «παρωδία δικαιοσύνης». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Σεπτεμβρίου μετά από σύντομη συνεδρίαση.