ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φλωρίδης ομιλία συνέδριο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα και πέμπτο ιατροδικαστή

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα πρακτικά της δίκης διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία προκειμένου ο ιατροδικαστής να ελεγχθεί για τέλεση αξιόποινης πράξης σε σχέση με την κατάθεσή του.

Τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος Θεόδωρο Νούσια έθεσε σε αναστολή καθηκόντων ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Είναι ο πέμπτος ιατροδικαστής που τις τελευταίες ημέρες τίθεται σε αναστολή με απόφαση του κ. Φλωρίδη.

Ο κ. Νούσιας κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στο πλαίσιο δίκης με κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία -οπλοχρησία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα πρακτικά της δίκης διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία προκειμένου ο ιατροδικαστής να ελεγχθεί για τέλεση αξιόποινης πράξης σε σχέση με την κατάθεσή του. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε τελικώς σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Τριαντόπουλος πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χ. Τριαντόπουλος απολογήθηκε για τα Τέμπη, αναμένεται η απόφαση

Ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση αλλοίωσης του χώρου του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η δικογραφία διαβιβάζεται στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα κρίνει αν θα παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο ο Χρήστος Τριαντόπουλος.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα μεταφέρθηκαν 15 συλληφθέντες για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΔΣΕ ζητά ενιαίο Κώδικα Δεοντολογίας για δικαστές και δικηγόρους

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, από το Βόλο, τονίζει την ανάγκη άμεσης θέσπισης κοινού Κώδικα Δεοντολογίας για τη ρύθμιση των σχέσεων δικαστών και δικηγόρων.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη Χρυσής Αυγής

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου συνεχίζεται η αγόρευση της εισαγγελέως της Έδρας στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή με αναφορά στη βίαιη δράση της οργάνωσης και σε υποθέσεις όπως η απόπειρα κατά Κουσουρή.