ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φλωρίδης ομιλία συνέδριο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα και πέμπτο ιατροδικαστή

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα πρακτικά της δίκης διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία προκειμένου ο ιατροδικαστής να ελεγχθεί για τέλεση αξιόποινης πράξης σε σχέση με την κατάθεσή του.

Τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος Θεόδωρο Νούσια έθεσε σε αναστολή καθηκόντων ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Είναι ο πέμπτος ιατροδικαστής που τις τελευταίες ημέρες τίθεται σε αναστολή με απόφαση του κ. Φλωρίδη.

Ο κ. Νούσιας κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στο πλαίσιο δίκης με κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία -οπλοχρησία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα πρακτικά της δίκης διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία προκειμένου ο ιατροδικαστής να ελεγχθεί για τέλεση αξιόποινης πράξης σε σχέση με την κατάθεσή του. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε τελικώς σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Λάσκου με τον πρέσβη της Αρμενίας για συνεργασία στη Δικαιοσύνη

Ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης Πέλοπας Λάσκος συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αρμενίας. Συζήτησαν για διμερή συνεργασία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ενίσχυση θεσμικών και νομικών σχέσεων στον τομέα της Δικαιοσύνης.
Συνάντηση αξιωματούχων γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δικηγορικών Συλλόγων με ηγεσία Υπουργείου Δικαιοσύνης για θέματα

Συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων με τον υπουργό Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα. Συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα του κλάδου και συζητήθηκε η ανάγκη διαλόγου και συνεργασίας με αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Δικαστική σφύρα Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε η δίκη για τη διαρροή δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού το 2024

Ξεκίνησε η δίκη της 'Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και τριών πρώην στελεχών της ΝΔ για διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων πριν τις ευρωεκλογές 2024. Οι κατηγορίες αφορούν παραβίαση απορρήτου και προστασίας δεδομένων.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Εξιχνίαση 16 απατών με λεία 14.170 ευρώ σε κοσμήματα και χρήματα

Η Αστυνομία Ηρακλείου εξιχνίασε 16 περιπτώσεις απάτης (7 τετελεσμένες, 9 απόπειρες) με τηλεφωνικές κλήσεις και συνέλαβε 23χρονο. Ταυτοποιήθηκαν ακόμη 4 άτομα, ενώ η λεία της σπείρας έφτασε τα 2.170 ευρώ και κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ.
Άγαλμα Θέμιδος Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Ελεύθεροι με όρους οι έξι για την υπόθεση βιασμού 17χρονης

Ολοκληρώθηκε η απολογία των έξι συλληφθέντων για υπόθεση ομαδικού βιασμού 17χρονης στα Χανιά. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση. Συνολικά στην υπόθεση έχουν συλληφθεί δέκα άτομα, ανάμεσά τους ανήλικοι και γονείς.