ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:12:30
Βροχή σε τζάμι αυτοκινήτου
Φώτο: Shutterstock

Βροχερός ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας

Με βροχές και καταιγίδες βοηθάει ο καιρός για να παραμείνουμε μέσα και σήμερα Τρίτη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυνατά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις, ενώ βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα ανατολικά και βόρεια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στην Κρήτη και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια. Χιόνια κυρίως σε ορεινά τμήματα. Άνεμοι 6-8 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.

Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Περιορισμένη θα είναι κατά τόπους στα ηπειρωτικά η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 11, στη Θεσσαλία από 5 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.