ΓΔ: 2472.77 -1.13% Τζίρος: 483.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αντικείμενα ταξιδιού

Ελλάδα και Περιφέρεια Σαγκάης ενισχύουν την τουριστική τους συνεργασία

Η καθιέρωση απευθείας πτήσεων Σανγκάη-Αθήνα από την εταιρεία Juneyao Air, έφερε στην ελληνική πρωτεύουσα πάνω από 50.000 Κινέζους.

Η περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Περιφέρειας της Σαγκάης ήταν το αντικείμενο δείπνου εργασίας του γ.γ. του ΕΟΤ, Ανδρέα Φιορεντίνου και κινεζικής αντιπροσωπείας, που πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη 23.1) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τιμώμενο πρόσωπο τον δήμαρχο της κινεζικής πόλης, Gong Zheng.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κύριος Φιορεντίνος ανέπτυξε στην κινεζική αντιπροσωπεία την προοπτική που ανοίγεται μεταξύ των δύο πλευρών, ιδιαίτερα μετά την καθιέρωση απευθείας πτήσεων Σανγκάη-Αθήνα από την εταιρεία Juneyao Air, που έφερε στην ελληνική πρωτεύουσα πάνω από 50.000 Κινέζους. Όπως επισήμανε ο γ.γ. ΕΟΤ, το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μέσα από ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομαδιαίων πτήσεων από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με προοπτική αύξησής τους για το 2025.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης από ελληνικής πλευράς η διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, και ο πρόεδρος της FEDHATTA, Χρύσανθος Τσιλίδης, και από κινεζικής ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Fang Qiu, η γραμματέας της Πρεσβείας, Li Ying και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air, Wang Junjin.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού Άννας Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή επισκέφθηκε π. Ακτίου-Βόνιτσας, Πάλαιρο και αεροδρόμιο Ακτίου, καθώς και Αμφιλοχία, συναντώντας τοπικούς φορείς και ενημερώθηκε για ανακαινίσεις στο Κέντρο Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Στρατηγικός ο άξονας Μαύρης Θάλασσας - Αιγαίου

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τον οδικό και σιδηροδρομικό άξονα που θα συνδέει Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαύρη Θάλασσα.
Ορίζοντας της Σανγκάης νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση επισκεπτών στα θεματικά πάρκα της Σανγκάης το Φεστιβάλ Dragon Boat

Αύξηση επισκεπτών σημειώνουν τα θεματικά πάρκα στη Σανγκάη για το Φεστιβάλ Dragon Boat, με πρωταγωνιστές φοιτητές και οικογένειες, μετά το τέλος των εξετάσεων και την έναρξη της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.