ΓΔ: 2259.2 -0.02% Τζίρος: 50.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:30:40
Αντικείμενα ταξιδιού
Είδη ταξιδιού πάνω σε χάρτη με καπέλο, φωτογραφική και αξεσουάρ.

Ελλάδα και Περιφέρεια Σαγκάης ενισχύουν την τουριστική τους συνεργασία

Η καθιέρωση απευθείας πτήσεων Σανγκάη-Αθήνα από την εταιρεία Juneyao Air, έφερε στην ελληνική πρωτεύουσα πάνω από 50.000 Κινέζους.

Η περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Περιφέρειας της Σαγκάης ήταν το αντικείμενο δείπνου εργασίας του γ.γ. του ΕΟΤ, Ανδρέα Φιορεντίνου και κινεζικής αντιπροσωπείας, που πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη 23.1) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τιμώμενο πρόσωπο τον δήμαρχο της κινεζικής πόλης, Gong Zheng.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κύριος Φιορεντίνος ανέπτυξε στην κινεζική αντιπροσωπεία την προοπτική που ανοίγεται μεταξύ των δύο πλευρών, ιδιαίτερα μετά την καθιέρωση απευθείας πτήσεων Σανγκάη-Αθήνα από την εταιρεία Juneyao Air, που έφερε στην ελληνική πρωτεύουσα πάνω από 50.000 Κινέζους. Όπως επισήμανε ο γ.γ. ΕΟΤ, το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μέσα από ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομαδιαίων πτήσεων από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με προοπτική αύξησής τους για το 2025.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης από ελληνικής πλευράς η διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, και ο πρόεδρος της FEDHATTA, Χρύσανθος Τσιλίδης, και από κινεζικής ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Fang Qiu, η γραμματέας της Πρεσβείας, Li Ying και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air, Wang Junjin.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην άτυπη συνάντηση Υπουργών Τουρισμού ΕΕ στη Λευκωσία

Στην άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ στη Λευκωσία συμμετείχε η Ελλάδα με την Όλγα Κεφαλογιάννη και την Άννα Καραμανλή. Θέματα: βιώσιμος τουρισμός, ενίσχυση ΜμΕ, προστασία περιβάλλοντος και ψηφιακές εξελίξεις.
Λιμάνι Κατακόλου πλοία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην ιταλική αγορά με MSC Cruises

Το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και οι ελληνικοί προορισμοί που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια MSC Cruises, προβλήθηκαν σε τέσσερις εκδηλώσεις της ΕΟΤ Ιταλίας, εστιάζοντας στα θετικά στοιχεία και τις εμπειρίες που προσφέρει.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: 70χρονος βρέθηκε νεκρός σε μπαλκόνι ξενοδοχείου

Ένας 70χρονος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα σε μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρόδο. Την αστυνομία ειδοποίησαν τουρίστες από γειτονικό ξενοδοχείο. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με πιθανότερο την αυτοκτονία.
ΚΤΕΛ Μακεδονία σταθμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ομαλή η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα

Παρά την κακοκαιρία, ομαλά διεξάγεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη κίνηση σε δρόμους, ΚΤΕΛ και αεροδρόμιο. Πληρότητες αγγίζουν το 100% προς δημοφιλείς προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας.
Σαντορίνη καλντέρα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Ενίσχυση κρατήσεων από Γερμανία μέσω roadshow της DERTOUR

Η σταθερή ζήτηση από τη Γερμανία για διακοπές στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στο roadshow Sea and Sun της DERTOUR, με συμμετοχή του ΕΟΤ, που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική των ελληνικών προορισμών στη γερμανική αγορά.