ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λιμενικό σκάφος
Λιμενικό σκάφος επιτηρεί τα νερά στην περιοχή Μαλές.

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του λιμενικού

Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter, ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, η τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Την είδηση για σύγκρουση τουρκικής ακταιώρου με  σκάφος του Λιμενικού τα ξημερώματα της Τετάρτης μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter, η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου, η τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού και μάλιστα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη μέση γραμμή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια.

Το βίντεο που έχει δημοσιευτεί φαίνεται να έχει τραβηχτεί μέσα από το ελληνικό σκάφος. Από τα λόγια του άντρα που ακούγεται στο βίντεο, «είναι στα δικά μας και μας χτύπησε. Μας έχει κάνει ζημιά πίσω, μας έσπασε τα ρέλια»,  η ζημιά που προκλήθηκε φαίνεται ότι ήταν στα κάγκελα της κουπαστής.

Στόχος της τουρκικής ακταιωρού ήταν ο εμβολισμός του ελληνικού σκάφους, αναφέρει το υπ. Ναυτιλίας

Στις 5:45, σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή της Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σημειώνεται, ότι το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Εν τω μεταξύ, κανένα περιστατικό παράνομης εισόδου ή αποβίβασης μεταναστών δεν σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο της Bild

«Ενώ όλοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι ήρεμα στο Αιγαίο, επειδή δεν φτάνουν λέμβοι με πρόσφυγες στα νησιά, η Ελλάδα παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος» γράφει στο Twitter, η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου. 

https://twitter.com/LSpyropoulou/status/1237643390101094400

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπόρις Πιστόριους
ΔΙΕΘΝΗ

Πιστόριους: Η Τουρκία καθοριστικός σύμμαχος για την ασφάλεια της Ευρώπης

Ο Γερμανός υπ. Άμυνας τόνισε τον ζωτικό ρόλο της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Έμφαση δόθηκε στη σημασία της Τουρκίας στη νότια πτέρυγα ενόψει της Συνόδου στην Άγκυρα.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία εξετάζει τη χρήση βίας κατά συμμαχίας υπό κουρδική ηγεσία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα για ειρηνική επίλυση στη Συρία, αλλά προειδοποίησε πως η χρήση βίας από τη Δαμασκό είναι πιθανή μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις στο Χαλέπι που οδήγησαν σε τουλάχιστον 23 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατά στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν, θέλει σταθερότητα

Η Τουρκία αντιτίθεται σε στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν και επιδιώκει σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Φιντάν, ενώζοντας την ανάγκη για διάλογο, καθώς συνεχίζονται οι αναταραχές και εντείνονται οι εντάσεις με τις ΗΠΑ.
TF Kaan μαχητικό αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Αποστολή μαχητικών σε Εσθονία και Ρουμανία για το ΝΑΤΟ

Η Τουρκία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Εσθονία από Αύγουστο έως Νοέμβριο 2026 και στη Ρουμανία Δεκέμβριο 2026 με Μάρτιο 2027, ενισχύοντας τις αποστολές αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο των συμμάχων.
Πανοραμική Γάζας πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Άλι Σάαθ επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης της Γάζας

Ο Άλι Σάαθ, πρώην υφυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, αναλαμβάνει την ηγεσία μεταβατικής επιτροπής για τη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς το σημαντικό βήμα για σταθερότητα και ανθρωπιστική βελτίωση.