ΓΔ: 1390.25 -0.88% Τζίρος: 130.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 DATA
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Απεργία αύριο έχει εξαγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

Οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών και η κατάργηση της αξιολόγησης βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του κλάδου.

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στα προπύλαια Αθηνών στις 12:00 καλεί τους εκπαιδευτικούς αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, η Διδασκαλική Ομοσπονδια Ελλάδος (ΔΟΕ).

Οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, η κατάργηση της αξιολόγησης, η αντίθεση στις συμπτύξεις τμημάτων και η λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σχολείων με κρατική χρηματοδότηση «στο ύψος των πραγματικών αναγκών», βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του κλάδου.

«Απέναντι στην οξυμμένη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, το έργο και την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αύριο, 21 Μαΐου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μεταξύ άλλων, οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας από ΟΛΜΕ για τις εξετάσεις της «ελληνικής PISA»

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει, ότι το πρόγραμμα αυτό έχει δεχτεί σοβαρή κριτική παγκοσμίως με βασικά επιχειρήματα, μεταξύ άλλων, ότι η χρησιμοποίησή του ως ερευνητικού εργαλείου οδηγεί σε έναν ακραίο και αφόρητο ανταγωνισμό.
keramews, ypourgeio paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή που κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας προχωράει η αξιολόγηση και διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα απόλυσης εκπαιδευτικών τονίζοντας πως πρόκειται για ψηφισμένο νόμο του κράτους που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.