ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
Το κεντρικό κτίριο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην Αθήνα.

Ενοποιείται η αρμοδιότητα των Ελεγκτικών Κέντρων Αττικής και Θεσσαλονίκης

Στα έξι ΕΛΚΕ θα υπάγονται οι φορολογούμενοι που ανήκουν στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, στις ΔΟΥ Σάμου, Χαλκίδας, Κύμης και Κιλκίς, καθώς και στις ΔΟΥ του Νομού Θεσσαλονίκης.

Στην ενοποίηση της χωρικής αρμοδιότητας των Ελεγκτικών Κέντρων (ΕΛΚΕ) Αττικής και Θεσσαλονίκης προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της.

Ειδικότερα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, από 1/1/2025 τα ΕΛΚΕ Αττικής και Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν ως ενιαία ελεγκτική περιφέρεια και θα διενεργούν φορολογικούς ελέγχους ανεξάρτητα από την τοπική υπηρεσία στην οποία υπάγονται οι φορολογούμενοι.

Στα έξι ΕΛΚΕ θα υπάγονται οι φορολογούμενοι που ανήκουν στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, στις ΔΟΥ Σάμου, Χαλκίδας, Κύμης και Κιλκίς, καθώς και στις ΔΟΥ του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η χωρική διεύρυνση της ελεγκτικής αρμοδιότητας βελτιστοποιεί την αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων της Αρχής και επιτρέπει στις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να ενισχύσουν τη διαφάνεια στη λειτουργία τους, μεγαλώνοντας τη θεσμική και λειτουργική απόσταση μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαρτονομίσματα και ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Μεγάλες κατασχέσεις μετρητών σε αεροδρόμια Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Τα Τελωνεία συνεχίζουν να διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες μεταξύ άλλων στον τομέα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης ρευστών διαθεσίμων, καπνικών προϊόντων.
Καπιτώλιο ΗΠΑ Ουάσινγκτον
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστά στις 19 Ιανουαρίου η Πρεσβεία και το Προξενείο των ΗΠΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026 η Πρεσβεία και το Προξενικό Τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία, λόγω αργίας.
Λεωφορείο ΚΤΕΛ σταθμός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κανονικά τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Αθήνα από τα ξημερώματα, λέει ΚΤΕΛ

Από την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προς Αθήνα και αντίστροφα επανέρχονται στην κανονική τους ροή, έπειτα από συμφωνία της κυβέρνησης με τους αγρότες για μη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.
Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΤΕΛ: Ακυρώνονται 50 δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη λόγω αποκλεισμών

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται σήμερα συνολικά 50 δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα–Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω πλήρους αποκλεισμού των οδικών αξόνων από αγρότες και κτηνοτρόφους και έπειτα από ενημέρωση της ΓΑΔ Θεσσαλίας.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλόκο Μαλγάρων: Άνοιξε προσωρινά το ρεύμα προς Αθήνα έως τις 18:00

Οι αγρότες άνοιξαν προσωρινά το ρεύμα Μαλγάρων προς Αθήνα για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, μέχρι τις 18:00, οπότε θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση. Νωρίτερα, είχαν κλείσει για μία ώρα και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας στο Δερβένι.