ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Η Κρήτη στα 10 καλύτερα μέρη της Ευρώπης για χειμερινές εμπειρίες

Στις υπόλοιπες θέσεις του καταλόγου του Lonely Planet βρίσκονται η Αλγκάρβε και η Μαδέιρα της Πορτογαλίας η Μάλτα, η Σικελία από Ιταλία, η Κύπρος, η Σεβίλλη, τα Κανάρια νησιά και οι Βαλεαρίδες νήσοι από Ισπανία και η παράκτια Τουρκία.

Στον τουρισμό εκτός σεζόν απευθύνεται ο έγκυρος ταξιδιωτικός οργανισμός Lonely Planet ανακοινώνοντας τους δέκα επικρατέστερους προορισμούς της Ευρώπης που θυμίζουν καλοκαίρι ακόμη και τον χειμώνα με την Κρήτη να «εκπροσωπεί» την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η συντάκτρια του αφιερώματος, «οι Ευρωπαίοι δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν μακριά προκειμένου να βρουν μέρη για διακοπές με καλό καιρό κατά τους χειμερινούς μήνες. Οι νότιες περιοχές της Ευρώπης προσφέρουν άφθονο γαλάζιο ουρανό, ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες. Επιπλέον, τα ταξίδια στη χαμηλή περίοδο συνεπάγονται πακέτα διακοπών με χαμηλότερο κόστος αλλά και αποκλειστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, όπως παραλίες και χωριά χωρίς ορδές τουριστών».

Στην 10η θέση της λίστας ξεχωρίζει η Κρήτη που προσφέρει απλόχερα στιγμές ηρεμίας και γαλήνης καθώς και ποιοτικές υπηρεσίες ώστε να απολαύσει κανείς ανενόχλητος παραδεισένιες παραλίες όπως το Ελαφονήσι, να περιηγηθεί σε μοναδικά ιστορικά μνημεία όπως το Παλάτι της Κνωσού, να ανακαλύψει αγαπημένα μέρη στα Χανιά και το Ηράκλειο, να γευματίσει σε όμορφα εστιατόρια και να διασκεδάσει σε μπαρ και καφετέριες.

Στις υπόλοιπες θέσεις του καταλόγου του Lonely Planet βρίσκονται η Αλγκάρβε και η Μαδέιρα της Πορτογαλίας η Μάλτα, η Σικελία από Ιταλία, η Κύπρος, η Σεβίλλη, τα Κανάρια νησιά και οι Βαλεαρίδες νήσοι από Ισπανία και η παράκτια Τουρκία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση τουριστών από τη Γερμανία προς την Κρήτη σύμφωνα με το Επιμελητήριο

Αύξηση του τουρισμού από Γερμανία προς Κρήτη αναμένουν στελέχη της Περιφέρειας, μετά τη συμμετοχή σε σημαντικές γερμανικές εκθέσεις τουρισμού, προβάλλοντας οργανωμένα πακέτα και δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Αμερικανοί πλημμύρισαν τη Γαλλία το 2025, παρά τα πυρά Τραμπ

Παρά τις εντάσεις με τις ΗΠΑ και την πτώση του δολαρίου, οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 17% το 2025, φτάνοντας τα 5 εκατ., με συνολικά 102 εκατ. ξένους επισκέπτες, αριθμός-ρεκόρ για τη χώρα.
Προτομή Νίκος Καζαντζάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξίδια του Καζαντζάκη αναγνωρίζονται ως Ευρωπαϊκή Διαδρομή

Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξίδεψε αναζητώντας και γεφύρωσε πολιτισμούς, ενώ τώρα η πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκοί Δρόμοι του Νίκου Καζαντζάκη» αποσκοπεί σε αναγνώριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ιδρύοντας νέο πολιτιστικό σωματείο.
πισίνα ξενοδοχείου πολυτελείας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ηράκλειο: Ρεκόρ με 430 υποψηφίους στην Ημέρα Καριέρας Τουρισμού του kariera.gr

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε η Ημέρα Καριέρας Τουρισμού του kariera.gr στο Ηράκλειο Κρήτης, με 430 υποψήφιους να δίνουν το «παρών» στο Galaxy Hotel, αναδεικνύοντας τη δυναμική της τοπικής αγοράς στον τουρισμό.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου στη διεθνή έκθεση Paris Randos Nature 2026

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου συμμετείχε με επιτυχία στη διεθνή έκθεση Paris Randos Nature 2026 στο Παρίσι, αφιερωμένη στην πεζοπορία και τον βιώσιμο τουρισμό, όπου η πεζοπορία παραμένει η δημοφιλέστερη δραστηριότητα στη Γαλλία.
Εσωτερικό αεροδρομίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aegean: Απευθείας πτήσεις φέτος από Κων/πολη σε Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονο

Η Aegean Airlines ξεκινά φέτος απευθείας πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Κρήτη από Φεβρουάριο, ενώ σύντομα προστίθενται Σαντορίνη και Μύκονος, ενισχύοντας τη σύνδεση Ελλάδας-Τουρκίας και παρατείνοντας την τουριστική περίοδο.