ΓΔ: 1469.25 0.37% Τζίρος: 78.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Νέα ένταση στις Καστανιές με τους Τούρκους να πετάνε χημικά

Μετά την πρωινή ηρεμία, νέα ένταση στις Καστανιές Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους Τούρκους στρατιώτες να πετούν χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Νέες προσπάθειες από μετανάστες και πρόσφυγες το πρωί του Σαββάτο να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, με Τούρκους στρατιώτες να πετούν χημικά προς την ελληνική πλευρά για να διευκολύνουν την πρόσβαση των μεταναστών στην Ελλάδα, με τις ελληνικές δυνάμεις να παραμένουν στις θέσεις τους και να αποτρέπουν τις προσπάθειες.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ το πρωί επικρατούσε ηρεμία κατά μήκος του φράχτη με τις δυνάμεις μετά την χθεσινή νύχτα έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η ένταση ξεκίνησε αργότερα μέσα στην ημέρα, με τους Τούρκους στρατιωτικούς να παρατάσσονται και να προετοιμάζονται για ρίψεις χημικών, ενώ βρίσκονταν ανάμεσα στους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν κοντά στον φράχτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 600 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν στην χώρα με την βοήθεια του τουρκικού στρατού και στρατοχωροφυλακής που εκτόξευαν χημικά, πραγματοποιώντας προσπάθειες να διαρρήξουν τον φράχτη από τις Καστανιές και προς το Νότο.

Παρατηρήθηκαν επίσης πολλές εστίες πυρκαγιάς κοντά στον φράχτη και λίγο πίσω από αυτόν, στην τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν φθορές στα σύρματα. Οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος απετράπησαν από τις ελληνικές δυνάμεις με επισκευή του φράχτη, σειρήνες και ηχητικά μηνύματα. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολή 110 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από Ελλάδα προς την Τουρκία

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων, περιλαμβάνει περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία: Αλυσίδα αλληλεγγύης από την Ελλάδα

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τον συντονισμό των φορέων για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.