ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Image by giografiche from Pixabay

Αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν αναμένονται σήμερα και στη Θεσσαλονίκη.

Στα νοτιοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται για σήμερα.  Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες όπου κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα από τα δυτικά σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6, στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά σχεδόν αίθριος αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανώς κατά τόπους ομίχλη στα ανατολικά. Μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ στα ανατολικά οι άνεμοι και από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά κατα την διάρκεια της νύχτας θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση κατά την διάρκεια της νύχτας. Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα σε Θεσσαλία, ανατ. Στερεά, Εύβοια και ανατ. Πελοπόννησο ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι σε νότιους νοτιοδυτικούς, από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα νότια οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε Κυκλάδες και Κρήτη ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου θα κινηθεί η θερμοκρασία. 

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές αναμένονται σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα νότια. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση θα κινηθούν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φτάσει απο 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν αναμένονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ενώ μεταβλητοί ασθενείς από από το μεσημέρι νότιοι 4  - 5 μποφόρ θα είναι οι άνεμοι με τη θερμοκρασία να κινείται από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ