ΓΔ: 1431.19 0.30% Τζίρος: 359.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πυροσβεστική: 24 πυρκαγιές προκλήθηκαν από κεραυνούς σε όλη τη χώρα

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησαν ή και επιχειρούν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές όπως σε Πελοπόννησο, Σκύρο και σε πολλές εστίες σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Σε 72 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, κυρίως λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 50 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 22.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, 24 πυρκαγιές προκλήθηκαν λόγω κεραυνών.

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησαν ή και επιχειρούν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές όπως σε Πελοπόννησο, Σκύρο και σε πολλές εστίες σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μίστρο Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.20 , πιθανόν λόγω κεραυνού, και δεν απειλούσε κάποιον οικισμό. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κερατσίνι και Άγιο Βασίλειο Βοιωτίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15.05 σε δασική έκταση στο Κερατσίνι Αττικής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 52 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15.15 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα κι από αέρος ένα ελικόπτερο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Πετριές Ευβοίας - Μήνυμα του 112

Επιπλέον προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πετριές Ευβοίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.