ΓΔ: 1397.63 0.94% Τζίρος: 86.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
Φώτο: Detox Teas

Προειδοποίηση ΕΟΦ για επικίνδυνο σκεύασμα διατροφής που κυκλοφορεί

Το προϊόν DIOX TEADETOX διακινείται μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και σύμφωνα με τους ελέγχους περιλαμβάνει επικίνδυνες ουσίες που δεν αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Κροατίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος DIOX TEADETOX. Το συγκεκριμένο σκεύασμα προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν αυτό περιέχει τις ουσίες σιβουτραμίνη (sibutramine) και σιλδεναφίλη (sildenafil) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους και μπορεί να αποβεί επικίνδυνo για την υγεία του χρήστη.

H σιλδεναφίλη αποτελεί δραστική ουσία, η παρουσία της οποίας καθιστά το προϊόν μη εγκεκριμένο φάρμακο, ενώ συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις του ΕΦΕΤ για μείωση της σπατάλης τροφίμων και βιώσιμων πολιτικών

Στο επίκεντρο της εκστρατείας του ΕΦΕΤ για το 2023 βρίσκεται το νερό σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία για τον σχεδιασμό πολιτικών που ευνοούν την παραγωγή τροφίμων με λιγότερο νερό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο προϊόν που διακινείται μέσω ίντερνετ

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει πως οι καταναλωτές δίνουν τα στοιχεία τους χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος και προειδοποιεί για πιθανούς σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ανάγκη επένδυσης στην κλινική έρευνα τονίζει ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Παγκοσμίως αναφέρονται περισσότερες από 542 μελέτες, στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει 79 και στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη 5 κλινικές δοκιμές. Για τα εμβόλια υπάρχει μία ευρωπαϊκή μελέτη και 7 στις υπόλοιπες χώρες.