ΓΔ: 1383.31 0.06% Τζίρος: 67.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Σε κατάσταση επιφυλακής ο δήμος Αθηναίων υπό το φόβο πυρκαγιών

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον λόφο Λυκαβηττού ενώ θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των λόφων Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβουνίων και Ιλισίων.

Σε κατάσταση επιφυλακής τίθεται από αύριο ο Δήμος Αθηναίων, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Κατηγορία 5). Στο πλαίσιο αυτό όλες οι υπηρεσίες (Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή με περιπολίες όλο το 24ωρο.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των λόφων Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβουνίων και Ιλισίων, ενώ ειδικά για τον λόφο Λυκαβηττού ανακοινώθηκε η εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Επίσης υδροφόρες θα είναι διαθέσιμες, ώστε να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώνει την Πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο.

Η δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες και τους φορείς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιονδήποτε κίνδυνο, να επικοινωνούν με το 1595, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές θα υπάρχει την Κυριακή αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές θα υπάρχει αύριο Σάββατο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει αυξημένο κίνδυνο στις περιοχές Σάμου, Ικαρίας, Χίου και της Περιφέρειας Κρήτης. Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις 10 Αυγούστου σε δύο περιφέρειες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο μήνυμα του 112 στο Ρέθυμνο καθώς συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Στα 10 φτάνουν τα εναέρια μέσα που παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς, ενώ έχει κινητοποιηθεί μεγάλο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης σε συνεπικουρία των δασοκομάντος που έχουν φτάσει στο νησί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Θα υπάρξουν εντατικές έρευνες για τα αίτια των πυρκαγιών

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως θα ερευνώνται σε βάθος όλες οι πυρκαγιές, έτσι ώστε οι υπαίτιοι να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να πληρώνουν τις συνέπειες των εγκληματικών ενεργειών τους.