ΓΔ: 2045.86 0.51% Τζίρος: 18.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:52:39
Βροχή σε τζάμι αυτοκινήτου
Φώτο: Shutterstock

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης

Με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Επιδείνωση του καιρού, με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα, αναμένεται από το βράδυ σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες της Τρίτης στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Έως το πρωί της Τετάρτης, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο των ηπειρωτικών και τη Δυτική Κρήτη.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, έως το βράδυ όμως θα περιοριστούν στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση την Τετάρτη. Την Πέμπτη βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Σήμερα οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, προς το βράδυ όμως στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς-βορειοδυτικούς έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν έως το βράδυ της Τετάρτης, οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Το meteo επισημαίνει ότι στο Κεντρικό και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται υψηλός κυματισμός από το βράδυ της Τρίτης έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.