ΓΔ: 1478.17 1.21% Τζίρος: 118.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Nέο μέτωπο προς τα χωριά Καμάρι και Πούρνος στην Εύβοια

Αυτή την ώρα μεταφέρονται χωματουργικά μηχανήματα, υδροφόρες αλλά και πυροσβεστικά οχήματα δημιουργώντας μία νέα ζώνη προστασίας πριν το χωριό Καμάρι αλλά και πριν το χωριό Πούρνος.

Ένα νέο πύρινο μέτωπο ξεκίνησε, εξαιτίας των ανέμων, από το βουνό πάνω από το Αφράτι και κινείται απειλητικά προς το χωριό Καμάρι, τη στιγμή που οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα δημιουργούσαν ζώνες για να αντιμετωπίσουν τις πυρήνες φλόγες που κινούταν απειλητικά προς το χωριό Αφράτι.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ανασύνταξη στις πυροσβεστικές δυνάμεις για να ενισχύσουν τις ζώνες που δημιουργούνται πριν το χωριό Καμάρι αλλά και πριν το χωριό Πούρνος καθώς το πύρινο μέτωπο κινείται με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής απέχει από κατοικημένες περιοχές περίπου στα 3 χιλιόμετρα.

Αυτή την ώρα μεταφέρονται χωματουργικά μηχανήματα, υδροφόρες αλλά και πυροσβεστικά οχήματα δημιουργώντας μία νέα ζώνη προστασίας πριν το χωριό Καμάρι αλλά και πριν το χωριό Πούρνος ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν και στο χωριό Αφράτι καθώς η απειλή του δεν έχει απομακρυνθεί.

Νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Καμάρι, Καλύβια και Άγιο Γεώργιο Αρμά Ευβοίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Χαλκίδα. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καμάρι, Καλύβια και Άγιο Γεώργιο Αρμά Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Χαλκίδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Πετριές Ευβοίας - Μήνυμα του 112

Επιπλέον προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πετριές Ευβοίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.