ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Συκάμινο Ωρωπού - Εστάλη 112

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 14:40 κατευθύνεται αντίθετα από τον οικισμό και δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Συκάμινο Ωρωπού.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 14:40 κατευθύνεται αντίθετα από τον οικισμό και δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρότι το σημείο έχει καεί στο παρελθόν, έχει πλέον αναγεννηθεί πλήρως με αποτέλεσμα να υπάρχει πυκνή φυτοκάλυψη. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Συκάμινο Ωρωπού καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη

Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Στιμάγκας Κορινθίας λόγω της πυρκαγιάς

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων, οι 45 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε πυρκαγιές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 38 ανήλθαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις πυρκαγιές σε Πογωνιά Βόνιτσας και σε Κανάλακι Πρέβεζας, ενώ υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές σε Σουφλί Έβρου και σε Μαγούλα Αττικής.