ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Χαλάει ο καιρός σήμερα με βροχές, καταιγίδες και χιονόνερο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο αναμένονται στην Αττική. Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι μέχρι νωρίς το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένουμε σήμερα ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εμφανιστούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι θα έχουν σήμερα Μακεδονία και Θράκη. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές, όμως από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Από βόρειες διευθύνσεις οι άνεμοι στα 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 θα πνέουν οι άνεμοι και στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια αναμένονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα). Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται σήμερα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ οι άνεμοι ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) αναμένονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι μέχρι νωρίς το απόγευμα περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από μείον 1 έως 05 βαθμούς Κελσίου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ