ΓΔ: 2230.8 -0.71% Τζίρος: 120.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:42
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Alpha Bank: Αυξήθηκε πάνω από 5% το ποσοστό της Capital Group

Ο επενδυτικός όμιλος διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των USD 2,6 τρις. και  αποτελεί έναν από τους 3 μεγαλύτερους ενεργούς θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίως.

To 5,03% των δικαιωμάτων ψήφου της Alpha Bank κατέχει η Capital Group, ένας εκ των τριών μεγαλύτερων ενεργών θεσμικών επενδυτών παγκοσμίως, που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 2,6 τρισ. δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών (η ‘Εταιρεία’), κατ’ εφαρμογή του Ν. 3556/2007, κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης της The Capital Group Companies, Inc. την 7.7.2022, η τελευταία κατέχει κατά την 4.7.2022 έμμεσα (μέσω της Capital Research and Management Company), 109.583.436 δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,03%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Ο επενδυτικός όμιλος διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των USD 2,6 τρις. και  αποτελεί έναν από τους 3 μεγαλύτερους ενεργούς θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Μυτιληναίος ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

FT και Metlen, κόμβος Σκαραμαγκά, νέος πρόεδρος σε ΣΕΤΕ και η Γαλάζια Πατρίδα

Το «επιθετικό» δημοσίευμα των FT για Metlen, στη ΜΕΤΚΑ ο κόμβος στον Σκαραμαγκά, κυβερνητικό συμβούλιο στη σκιά της Γαλάζιας Πατρίδας, οι αλλαγές Πιερρακάκη στον εξωδικαστικό, ο Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ και η εκλογή νέου προέδρου
Κτίριο Alpha Bank Σταδίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Alpha Bank Campus ενώνει το ιστορικό παρελθόν με το οικονομικό μέλλον

Στο ιστορικό τραπεζικό τετράγωνο της Αθήνας, δημιουργείται το Alpha Bank Campus: ένας χρηματοοικονομικός κόμβος με επτά κτίρια και 2.100 εργαζομένους, που ανανεώνει το κέντρο και ενώνει το παρελθόν με το παρόν της τραπεζικής ιστορίας.
Εγκαίνια κοπηλατοδρομίου
ESG

Alpha Bank και Ολυμπιακή Επιτροπή εγκαινίασαν το Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά επαναλειτουργεί μετά από εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης, χάρη σε επένδυση 1 εκατ. ευρώ της Alpha Bank, ενισχύοντας την προετοιμασία αθλητών και τη διατήρηση της ολυμπιακής κληρονομιάς.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες μετά την κρίση: Τι έγινε με μετόχους, διοικήσεις, Βαλκάνια, καταθέσεις

Τι συνέβη πραγματικά στις ελληνικές τράπεζες την περίοδο της κρίσης; Οι ζημιές από το PSI, τα «κόκκινα» δάνεια, οι ανακεφαλαιοποιήσεις, οι μέτοχοι που «εξαερώθηκαν» και η διάσωση των καταθέσεων.