ΓΔ: 2171.87 0.51% Τζίρος: 381.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Στο 8,471% το ποσοστό της Helikon Investments Limited στην Τράπεζα Πειραιώς

Τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει έμμεσα η Helikon Investments Limited και προέρχονται από κοινές μετοχές και χρηματοπιστωτικά μέσα ανέρχονται συνολικά σε 105.922.608.

Ποσοστό 8,471% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου στην Πειραιώς Financial Holdings κατέχει έμμεσα η Helikon Investments Limited, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Η Πειραιώς Financial Holdings A.E. ανακοίνωσε σήμερα - κατόπιν της ληφθείσας την 27.06.2022 σχετικής γνωστοποίησης της Helikon Investments Limited λόγω γεγονότος που μεταβάλλει την κατανομή των δικαιωμάτων ψήφου - ότι η τελευταία κατέχει έμμεσα από 22.06.2022, μέσω του Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV: 

- 61.530.622 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές (ήτοι 4,921% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας) και 

- 24.541.779 (ήτοι 1,963% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας) και 19.850.207 (ήτοι 1,588% επί του συνόλου του δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας) δικαιώματα ψήφου προερχόμενα από χρηματοπιστωτικά μέσα (cash settled equity swap), σύμφωνα με το αρ.11 παρ. 1β) του Ν. 3556/2007, ως ισχύει, με ημερομηνίες λήξης την 04/02/2025 και την 04/11/2024 αντίστοιχα.

Συνεπώς, τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει έμμεσα η Helikon Investments Limited και προέρχονται από κοινές μετοχές και χρηματοπιστωτικά μέσα (cash settled equity swap) ανέρχονται συνολικά σε 105.922.608 ή σε ποσοστό 8,471% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Διπλασιασμός μερίσματος, «άλμα» δανείων και υψηλές αποδόσεις

Το νέο business plan της Τράπεζας Πειραιώς περιλαμβάνει διανομές περίπου 5 δισ. ευρώ στους μετόχους, διπλασιασμό μερίσματος και αύξηση δανείων στα 56 δισ. ευρώ. Μεγάλη ώθηση από την ενσωμάτωσης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Κατάστημα Τράπεζας Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Δημιουργεί μια νέα ψηφιακή αγορά για τους αγρότες

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Wikifarmer δημιούργησαν το ψηφιακό marketplace FarmClick, δίνοντας στους αγρότες τη δυνατότητα να συγκρίνουν τιμές και είδη για την παραγωγή τους, ενώ παράλληλα στηρίζει και τη χρηματοδότησή τους.
Θεόδωρος Τζούρος πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Τζούρος: Ελκυστική επενδυτική ευκαιρία για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα

Η Ελλάδα παραμένει ελκυστική επενδυτική επιλογή, τόνισε ο Θοδωρής Τζούρος της Πειραιώς στο Delphi Paris Forum, υπογραμμίζοντας τη στενή επενδυτική συνεργασία με τη Γαλλία στους τομείς ενέργειας, υποδομών και χρηματοοικονομικών.