ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Στην Bain Capital το Project Danube της Εθνικής, αξίας 174 εκατ. ευρώ

H συναλλαγή έχει ουδέτερη επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας και είναι σύμφωνη με τους επιχειρησιακούς στόχους όπως αυτοί έχουν υποβληθεί στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό. 

Σύμβαση για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων Ρουμάνικου ρίσκου (Project Danube), συνολικής λογιστικής αξίας 174 εκατ. ευρώ (περίπου 102 εκατ. ευρώ διασφαλιστική αξία ακινήτων), με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit, υπέγραψε η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη διαχείριση μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

H συναλλαγή έχει ουδέτερη επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας και είναι σύμφωνη με τους επιχειρησιακούς στόχους όπως αυτοί έχουν υποβληθεί στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η Deloitte Business Solutions SA ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στη συναλλαγή, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Milbank LLP και CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι αγγλικού και ρουμάνικου δικαίου αντίστοιχα.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων της συναλλαγής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας, καθώς και της συγκατάθεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι διευκρινίσεις της Εθνικής για τα πακέτα συναλλαγών και τις χρεώσεις

Η Εθνική Τράπεζα υπεραμύνεται των πακέτων συναλλαγών, τονίζοντας ότι είναι προαιρετικά, με χαμηλή μηνιαία χρέωση και δωρεάν υπηρεσίες για όσους επιλέγουν ψηφιακές συναλλαγές.
ΑΓΟΡΕΣ

Εθνική Τράπεζα: Στα 17 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο η Jefferies

Η Jefferies αυξάνει την τιμή στόχο στα 17 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και διατηρεί σύσταση αγοράς, βλέποντας ισχυρές διανομές προς τους μετόχους, υψηλές αποδόσεις και ενίσχυση της κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι ρώτησαν οι επενδυτές τους τραπεζίτες στο συνέδριο της Morgan Stanley

Οι συνέπειες του πολέμου σε τουρισμό, ενέργεια, ναυτιλία και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών σε πιστωτική επέκταση, spreads, έσοδα από προμήθεια στο επίκεντρο των ξένων θεσμικών. Καθησυχαστικοί οι τραπεζίτες
Βαγγέλης Μαρινάκης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Με πίεση η πρεμιέρα Μαρινάκη στο Όσλο, οι τράπεζες στο Λονδίνο και νέα έργα

Οι πρότυπες προτάσεις που ξεμπλοκάρουν έργα άνω του 1,5 δισ. ευρώ στην Αττική, ζεστό χρήμα στα Ταμεία της Avax, η γεμάτη ατζέντα των τραπεζιτών στο Λονδίνο, τα Στενά του Ορμούζ και η πίεση στη μετοχή της Capital Tankers.