ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Eurobank

Euromoney: Βράβευσε την Eurobank ως την καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα

Το διεθνούς φήμη περιοδικό Euromoney ανέδειξε την Eurobank ως την καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα χάρις στις συνολικές επιδόσεις και την ανάπτυξη που έχει καταγράψει.

Ως η «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» αναδείχθηκε η Eurobank στο πλαίσιο των βραβείων “Awards for Excellence 2019” του διεθνούς φήμης περιοδικού Euromoney. Τη διάκριση αυτή απέσπασε η Eurobank ως αποτέλεσμα αξιολόγησης των συνολικών επιδόσεων και της ανάπτυξής της.

Στο πλαίσιο παρουσίασης των κριτηρίων, βάσει των οποίων απονεμήθηκαν οι διακρίσεις, το περιοδικό Euromoney αναφέρει ως κομβική εξέλιξη τη συμφωνία συγχώνευσης της Eurobank με την Grivalia, η οποία θα την καταστήσει την καλύτερα κεφαλαιοποιημένη τράπεζα στην Ελλάδα, επιτρέποντάς της παράλληλα να περιορίσει δραστικά το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs) σε μονοψήφιο ποσοστό έως το τέλος του 2021. Επιπρόσθετα, αναγνωρίστηκε η δραστική μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 3,5 δισ. ευρώ το 2018, η αύξηση των καταθέσεων κατά 4,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, η αναδιάρθρωση των διεθνών δραστηριοτήτων της και οι πρωτοβουλίες της για την ενίσχυση της υγιούς και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Η ανάδειξη της Eurobank ως η «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» από το Euromoney, που αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες και έγκυρες διεθνείς εκδόσεις στον τραπεζικό χώρο, επιβραβεύει τη στρατηγική της Τράπεζας και αναδεικνύει τον ηγετικό της ρόλο στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η Eurobank αναδείχθηκε από το Euromoney και ως η «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα στο Real Estate για το 2019». Η ετήσια έρευνα Euromoney Real Estate Survey ανέδειξε την ηγετική θέση της Eurobank, λαμβάνοντας υπόψη τις απαντήσεις κορυφαίων εταιρειών, επαγγελματιών και τραπεζών που δραστηριοποιούνται στον τομέα Real Estate παγκοσμίως.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Τράπεζα κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση, γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων στον κλάδο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας Euromoney Cash Management Survey, η Eurobank απέσπασε ακόμα δύο διακρίσεις για τις υπηρεσίες συναλλακτικής τραπεζικής καθώς αναδείχθηκε “Market Leader Cash Management” και “Best Service Cash Management” μεταξύ των ελληνικών αλλά και των ξένων τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, βάσει ερωτηματολογίου σε άνω των 30.000 συναλλασσόμενων, με βασικό κριτήριο την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση ταμειακών ροών.

Πρόκειται για διάκριση την οποία η Eurobank αποσπά συνεχώς από το 2011 μέχρι τώρα, στο πλαίσιο της ετήσια έρευνας που διενεργεί το Euromoney τα τελευταία 18 χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξανδρος Εξάρχου ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τί ζητά ο Αλ. Εξάρχου, οι τράπεζες και η «πίεση» Χαρδούβελη για εξαγορά

Τι σημαίνει η αναθεώρηση τιμών στα κατασκευαστικά έργα που ζήτησε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, για εξαγορά πιέζει» ο Γκ. Χαρδούβελης, το πλαφόν Μητσοτάκη στα καταναλωτικά και από τα ρεστοράν του ψυχικού στις ταβέρνες του Παγρκατίου τα δείπνα των δυσαρεστημένων στη Ν.Δ..
Λογότυπο Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Ανάπτυξη και στήριξη της οικονομίας σύμφωνα με Ζανιά και Καραβία

Η ελληνική οικονομία ενισχύθηκε από τη χρηματοδότηση των τραπεζών, με αύξηση 7,9% στον ιδιωτικό τομέα και βελτίωση σε ρευστότητα και κερδοφορία. Οι τράπεζες αύξησαν τα μερίσματα, ενώ το RoE το 2025 έφτασε στο 12%, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο ΕΕ.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το «κουπί» Στουρνάρα, αύριο Ανδρουλάκης - τραπεζίτες και η «άμυνα» Περιστέρη

Τι κρύβει η «επιθετική» κίνηση Περιστέρη στην Αμυνα, το ραντεβού Ανδρουλάκη με τραπεζίτες, οι απαντήσεις Καραβία, τα πράσινα ομόλογα των τραπεζών, το «κουπί» που τραβάει ο Στουρνάρας και το μπλοκ των Σαμαρικών.
Φωκίων Καραβίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ασφάλειες, διαχείριση περιουσίας, τεχνολογία οι πυλώνες ανάπτυξης της Eurobank

Η Eurobank επενδύει σε ασφάλειες, διαχείριση περιουσίας και τεχνολογία, με στόχο τη διαφοροποίηση εσόδων και επενδύσεις 750 εκατ. έως το 2028. Τα σχέδια για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και το πέρασμα στην Ινδία.