ΓΔ: 2140.6 -1.44% Τζίρος: 66.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:30:44
Φώτο: Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Δεν θα προχωρήσουμε σε αύξηση κεφαλαίου άμεσα

Με ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι δε εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο επόμενο διάστημα.

Καμία πρόθεση να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ξεκαθαρίζει με μία λιτή ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο

Σε αυτήν η ελληνική τράπεζα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σε απάντηση ερωτημάτων από επενδυτές, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι, παρά το γεγονός πως αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του
ισολογισμού της, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα
». 

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση ανάλογο δημοσίευμα υπήρξε και στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg

Την ίδια ώρα  μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχώρησε, σήμερα, άνω του 24%, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τρεις βασικοί μέτοχοί της ζήτησαν να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα απάντησε με ανακοίνωσή της στα εν λόγω δημοσιεύματα τονίζοντας ότι εξετάζει όλα τις λύσεις που έχει στη διάθεσή της και ότι θα ενημερώσει γι' αυτές, ως οφείλει, εγκαίρως το επενδυτικό κοινό. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Διπλασιασμός μερίσματος, «άλμα» δανείων και υψηλές αποδόσεις

Το νέο business plan της Τράπεζας Πειραιώς περιλαμβάνει διανομές περίπου 5 δισ. ευρώ στους μετόχους, διπλασιασμό μερίσματος και αύξηση δανείων στα 56 δισ. ευρώ. Μεγάλη ώθηση από την ενσωμάτωσης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Θεόδωρος Τζούρος πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Τζούρος: Ελκυστική επενδυτική ευκαιρία για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα

Η Ελλάδα παραμένει ελκυστική επενδυτική επιλογή, τόνισε ο Θοδωρής Τζούρος της Πειραιώς στο Delphi Paris Forum, υπογραμμίζοντας τη στενή επενδυτική συνεργασία με τη Γαλλία στους τομείς ενέργειας, υποδομών και χρηματοοικονομικών.