ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Pixabay

Απώλειες άνω του 15% για τη μετοχή της Ελλάκτωρ

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Ελλάκτωρ η οποία υποχωρεί κατά -15% την ώρα που ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση σε ποσοστό -2,5%.

Απώλειες άνω του 10% εμφανίζει η μετοχή της Ελλάκτωρ, πολλαπλάσιες των απωλειών του Γενικού Δείκτη, προκαλώντας αίσθηση στην αγορά. Η μετοχή του ομίλου αυτή την ώρα (16:49) υποχωρεί στα 0,9295 ευρώ έναντι 1,05 ευρώ χθες σημειώνοντας απώλειες -15,11% ενώ λίγο νωρίτερα η πτώση άγγιξε το -18%. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 2,5%.

Χθες με μακροσκελή απάντησή της, μετά από δημοσιεύματα του τύπου, η εταιρία απέκρουσε σειρά αιτιάσεων για την πορεία του ομίλου. Σημειώνεται ότι η ανησυχία για την πορεία της εταιρείας σε συνδυασμό με φήμες για την αποχώρηση διοικητικών στελεχών, φήμες που δεν επιβεβαιώθηκαν, είχαν οδηγήσει την μετοχή στα 0,5 ευρώ που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.

Έκτοτε ακολούθησε μια προσπάθεια ανάκαμψης, με την μετοχή να ξεπερνά το όριο του 1 ευρώ, παραμένοντας ωστόσο μακρυά από το επίπεδο των 2 ευρώ, επίπεδο στο οποίο οι αδελφοί Καλλιτσάντση απέκτησαν τον έλεγχο του ομίλου του 2018. Οι φήμες στην αγορά έκαναν λόγο για ενδιαφέρον επενδυτών και ανακατατάξεις στον όμιλο.

Η κακή πορεία του τομέα των κατασκευών, και οι μεγάλες ζημιές που αποκαλύφθηκαν από έργα στο εξωτερικό, έχουν δυσχεράνει την προσπάθεια εξυγίανσης και ανάκαμψης του ομίλου.

Οι υψηλές υποχρεώσεις της εταιρίας αποτελούν σοβαρή εστία προβληματισμού όπως και η στασιμότητα στις αναθέσεις νέων έργων. Αντιστάθμισμα αποτελεί η καλή πορεία των παραχωρήσεων, με την Αττική Οδό να αποτελεί μια σταθερή πηγή υψηλών εσόδων για τον όμιλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
MARKET MAKER

Οι... πολύ σκληρές 2.000 μονάδες, πουλάνε οι ξένοι και το ράλι της Aktor

Η πιθανότητα τερματισμού του shutdown στις ΗΠΑ δίνει ώθηση στις αγορές, οι ξένοι πουλάνε, οι τράπεζες στην πρώτη γραμμή, έσπασε τα κοντέρ η Aktor, "έπιασε" τα 27 ευρώ η Motor Oil, υστέρησαν ΟΠΑΠ και Aegean Airlines.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλώνει στο 50%+1 μετοχή την πρότασή της για την ΕΧΑΕ η Euronext

Η Euronext σπεύδει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του πλαισίου από την κυβέρνηση μειώνοντας το όριο αποδοχής για την εξαγορά της ΕΧΑΕ από 67% σε 50%+1 μετοχή, χωρίς παράταση της περιόδου αποδοχής που διαρκεί από 6 Οκτωβρίου ως 17 Νοεμβρίου 2025.