ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Bayer: Δράση για τη δέσμευση άνθρακα δίνοντας νέα ευκαιρία στους παραγωγούς

Η Bayer με τη νέα πρωτοβουλία επιβραβεύει τους παραγωγούς που εξοικονομούν εκπομπές άνθρακα υιοθετώντας «έξυπνες» πρακτικές για τη θετική επίδραση στην κλιματική αλλαγή, δημιουργώντας νέα ροή εσόδων από τις φάρμες.

Η γεωργία μπορεί τώρα να έχει μια άλλη λύση για να επηρεάσει θετικά την κλιματική αλλαγή, χάρη σε μια νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Bayer. Ξεκινώντας αυτόν τον μήνα, η Bayer θα αρχίσει να επιβραβεύει τους αγρότες στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ για τη δημιουργία «πιστώσεων» άνθρακα, υιοθετώντας «έξυπνες» πρακτικές για το κλίμα - όπως η καλλιέργεια χωρίς τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων και η χρήση κάλυψης στις καλλιέργειες - σχεδιασμένες να βοηθήσουν τη γεωργία να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία Carbon της Bayer είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας που επικυρώνει μια επιστημονική προσέγγιση και μεθοδολογία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, αναγνωρίζεται ο κεντρικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παραγωγοί και η γη τους, συμβάλλοντας στη δημιουργία διαρκών, θετικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και είναι η πιο πρόσφατη δέσμευση της εταιρείας στο στρατηγικό πλάνο βιωσιμότητας, που στοχεύει ειδικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% το 2030.

«Οι παραγωγοί είναι άκρως ευαισθητοποιημένοι για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη διαχείριση των εκτάσεων που καλλιεργούν», δήλωσε ο Brett Begemann, Chief Operating Officer του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer AG. «Η ζωή και η διαβίωσή τους εξαρτώνται από τον καιρό και επηρεάζονται πρωτίστως από ξηρασία, πλημμύρες και ακραίες συνθήκες. Αν κάποιος έχει έννομο συμφέρον για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, είναι οι αγρότες και δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα όπως αυτή η μοναδική πρωτοβουλία Carbon για να τους βοηθήσουμε σε αυτόν τον αγώνα».

Το έδαφος είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους δέσμευσης του άνθρακα.

Δίνοντας κίνητρα στους παραγωγούς να μειώσουν τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων, να υιοθετήσουν τη χρήση αζώτου με ακρίβεια ή καλλιεργειών κάλυψης εδάφους, βοηθάμε στην περαιτέρω δέσμευση του άνθρακα στο έδαφος, τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Ενώ σήμερα οι αγρότες ανταμείβονται αποκλειστικά για την παραγωγή τροφίμων, ζωοτροφών και ινών, όσοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Carbon της Bayer θα έχουν την ευκαιρία να ανταμειφθούν για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης των αγροκτημάτων και για άλλες προσπάθειες στην κατεύθυνση της αειφορίας.

Για την περίοδο 2020/2021, το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει περίπου 1.200 παραγωγούς στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Και στις δύο χώρες, οι παραγωγοί θα λάβουν βοήθεια για την εφαρμογή έξυπνων κλιματικών πρακτικών και η Bayer θα αποκτήσει τις δεσμευμένες ποσότητες άνθρακα που δημιουργούνται από αυτές τις πρακτικές σε διαφανείς τιμές. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με εταιρείες όπως η Embrapa στη Βραζιλία για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης αγοράς άνθρακα για οικογένειες.

Η Bayer σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα και σε επιπλέον παραγωγούς σε ΗΠΑ και τη Βραζιλία και αργότερα σε άλλες περιοχές του κόσμου με προσαρμοσμένες προσεγγίσεις που θα επιτρέψουν στους παραγωγούς να επιλέξουν τις πρακτικές για το κλίμα και τον τρόπο εφαρμογής τους που λειτουργεί καλύτερα για αυτούς. Στην Ευρώπη, διερευνούμε πώς αυτή η καινοτόμος προσέγγιση θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νέας Πράσινης Συμφωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορά Γιουβού Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Η ζήτηση εποχικών λαχανικών ενισχύει την "οικονομία της άνοιξης"

Με την άνοδο της θερμοκρασίας στην Κίνα, αυξάνεται η ζήτηση για ανοιξιάτικα λαχανικά και νέες τουριστικές δράσεις, φέρνοντας ζωντάνια στην καταναλωτική αγορά και ενισχύοντας την οικονομία της άνοιξης.
Καπνός πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Αποπνικτική ατμόσφαιρα από σκόνη, περιορίστε τις μετακινήσεις

Πυκνή αφρικανική σκόνη έχει καλύψει την Κρήτη και οι Αρχές ζητούν περιορισμό άσκοπων μετακινήσεων. Χαμηλή ορατότητα και ισχυροί άνεμοι προκαλούν προβλήματα, κυρίως στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Σταθερότητα και προβλεψιμότητα στην αγορά άνθρακα με νέο σχέδιο

Η Επιτροπή προτείνει αλλαγές στο Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών, σταματώντας την ακύρωση δικαιωμάτων στο Αποθεματικό Σταθερότητας, για ενίσχυση της σταθερότητας και ευελιξίας της αγοράς άνθρακα και εκσυγχρονισμό του ETS.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «ΕΡΜΙΝΙΟ»: Βροχές ακραίας έντασης, Κ. Λαγουβάρδος: Η αυριανή μέρα η δυσκολότερη

Ο Κώστας Λαγουβάρδος προειδοποιεί για επικίνδυνη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν όλη τη χώρα, με έμφαση σε Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα αλλά και νησιά. Τα έντονα φαινόμενα αναμένονται και το βράδυ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Άνοδος στο μερίδιο αγοράς μικροζυθοποιίας και μπίρας χωρίς αλκοόλ

Ο κλάδος ζυθοποιίας στην Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω χαμηλής ζήτησης, ανταγωνισμού και υψηλής φορολογίας, αλλά η άνοδος της μικροζυθοποιίας και η έμφαση στην ποιότητα ενισχύουν τις προοπτικές, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.