ΓΔ: 2051.37 1.33% Τζίρος: 91.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:20:34
Φώτο: Pixabay

Άμεση επαναλειτουργία της εστίασης ζητάει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τονίζει ότι «η απαγόρευση είναι "δώρον- άδωρον” από τη στιγμή που ο κόσμος συνωστίζεται σε πλατείες, πεζοδρόμους και παραλίες».

Την άμεση ανάγκη να επαναλειτουργήσει ο κλάδος της εστίασης όσο πιο σύντομα γίνεται, τονίζει με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. «Η απαγόρευση είναι "δώρον- άδωρον” από τη στιγμή που ο κόσμος συνωστίζεται σε πλατείες, πεζοδρόμους και παραλίες» σημειώνει στην επιστολή το Επιμελητήριο.

Αναλυτικά η επιστολή:      
 
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο εκτός Αθηνών Επιμελητήριο της χώρας με ανησυχία διαπιστώνει ότι το μέτρο απαγόρευσης των καταστημάτων εστίασης δεν εξυπηρετεί σήμερα σε τίποτε.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ελήφθη προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους καθώς αυτός αποτελεί την πλέον επικίνδυνη συνθήκη για την εξάπλωση του Κορονοϊού.

 Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε το μέτρο και χιλιάδες συνάδελφοι μας έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, επιφορτιζόμενοι βάρη τα οποία με δυσκολία θα συνεχίσουν να σηκώνουν. Ωστόσο, αυτό αφορούσε μία εποχή στην οποία ίσχυε η γενική καραντίνα, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τη λειτουργία υπαίθριων και ανοικτών χώρων.

Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει. Πλέον ο κόσμος κυκλοφορεί ελεύθερα και σε μύριες όσες περιπτώσεις συνωστίζεται  σε πεζοδρόμια, πλατείες και παραλίες. Συνεπώς τα κλειστά μαγαζιά είναι δώρον - άδωρον. Αντίθετα, η λειτουργία τους, κάτω από αυστηρούς κανόνες, θα αποκλιμάκωνε την κατάσταση στις πλατείες, θα προσέφερε υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας στο κοινό, η έλλειψη των οποίων εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία ενώ ταυτόχρονα θα προσέφερε σανίδα σωτηρίας σε χιλιάδες επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους, που βρίσκονται αντιμέτωποι πλέον με την ανεργία.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

το ΕΕΘ σας καλεί να πάρετε γρήγορα τη γενναία απόφαση για την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος το δυνατόν συντομότερο. Μόνο έτσι θα υπάρξει ελπίδα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις του κλάδου.
Μην αργείτε, ίσως μετά θα είναι πολύ αργά
».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Carpo Abu Dhabi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tο success story της ελληνικής Carpo που πήγε από την Κυψέλη στο Άμπου Ντάμπι

Από ένα μικρό κατάστημα ξηρών καρπών στην Κυψέλη το 1991 η Carpo έγινε διεθνές brand γεύσης, ποιότητας και φιλοξενίας φθάνοντας έως τη Μ. Ανατολή. Τα σχέδια επέκτασης σε Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία.
STOA AGORA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εποχή για τη Στοά Αρσακείου και αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας

Με επένδυση 20 εκατ. ευρώ, η Legendary Food δίνει νέα πνοή στη Στοά Αρσακείου, δημιουργώντας έναν πολυχώρο φιλοδοξώντας να συνδέσει πολιτισμό, γεύση και εμπορική δραστηριότητα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.