ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σκύλος στο αυτοκίνητο
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Πάρτι γενεθλίων για κατοικίδια: Η νέα τάση που κερδίζει έδαφος στη Θεσ/νίκη

Πάρτι, τούρτες και φωτογραφίσεις για σκύλους: μια νέα μόδα εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, όπου ο φωτογράφος Δημήτρης Ιωαννίδης οργανώνει μοναδικές στιγμές για κατοικίδια.

Σε μια νέα τάση που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα, ιδιοκτήτες κατοικίδιων επιλέγουν να διοργανώσουν πάρτι γενεθλίων για τα αγαπημένα τους ζώα

Η Μπάρμπι, μια σκυλίτσα τριών ετών, απόλαυσε πρόσφατα μια τέτοια γιορτή στη Θεσσαλονίκη, με καλεσμένους τετράποδους φίλους και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πίσω από την πρωτότυπη αυτή υπηρεσία βρίσκεται ο Δημήτρης Ιωαννίδης, εξειδικευμένος φωτογράφος κατοικίδιων και ιδιοκτήτης φωτογραφικού στούντιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος διοργανώνει πάρτι γενεθλίων για σκύλους και άλλα κατοικίδια, τόσο στο στούντιο όσο και σε εξωτερικούς χώρους ή στο σπίτι των πελατών.

Όπως αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης, η ιδέα για τη δημιουργία της υπηρεσίας γεννήθηκε από προσωπική εμπειρία. Μετά τον χαμό της Yuki, ενός bull terrier που υιοθέτησε και συμβίωσε μαζί του για 16 χρόνια, συνειδητοποίησε τη σημασία που έχουν οι αναμνήσεις με τα κατοικίδια. 

Η απουσία αρκετών φωτογραφιών και βίντεο τον ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογράφιση ζώων, απαθανατίζοντας μοναδικές στιγμές για άλλους ιδιοκτήτες.

Στο στούντιο του, κάθε φωτογράφιση γίνεται με υπομονή και αγάπη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ζώου. 

Οι φωτογραφίες γενεθλίων έχουν μεγάλη απήχηση στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο κ. Ιωαννίδης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των πιο κοντινών ανθρώπων του ζώου, αλλά και στη σωστή προετοιμασία για την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Κάθε πάρτι είναι ξεχωριστό, με απρόοπτα που θυμίζουν αντίστοιχες εκδηλώσεις για ανθρώπους. Ο φωτογράφος συνεργάζεται με επαγγελματίες, όπως την Ειρήνη Ιγνατιάδου για ειδικές τούρτες και cupcakes για σκύλους, αλλά και με την Κάρλα Γιαντσίδη για ρούχα κατοικίδιων, προσδίδοντας χρώμα και στυλ στις φωτογραφίσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στοίβα εφημερίδων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τελευταίο αντίο της ΕΣΗΕΜ-Θ στον Αντώνη Κούρτη

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με θλίψη τον Αντώνη Κούρτη, σημαντική μορφή της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα και πρώην πρόεδρο της Ένωσης, που σφράγισε την ιστορία του κλάδου, διευθύνοντας την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» επί δεκαετίες.
Κερί σε σκοτάδι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης στη Θεσσαλονίκη

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόεδρος της ΔΕΘ. Γεννημένος στη Λάρισα, έζησε δύσκολα χρόνια και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία το 1961 στη Θεσσαλονίκη.
Τρακτέρ σε αγρό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδριανός: Στηρίζουμε παραγωγούς και την αλυσίδα στον πρωτογενή τομέα

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Ανδριανός τόνισε στη AGROTICA 2026 τη σημασία ενίσχυσης της αξίας των αγροτικών προϊόντων, επισημαίνοντας προκλήσεις στο κόστος λόγω διεθνούς ανταγωνισμού και εξωγενών πιέσεων.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τα ύδατα

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για διαχείριση υδάτων μεταξύ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με παραχώρηση 18 τηλεμετρικών σταθμών, στο πλαίσιο της 31ης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.
Λιμάνι Θεσσαλονίκης πλοίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για ρύπανση στο λιμάνι

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός πλοίου με σημαία Λιβερίας για θαλάσσια ρύπανση περίπου 100 τ.μ. στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τοποθετήθηκε φράγμα. Προανάκριση διεξάγει το Λιμεναρχείο.