ΓΔ: 2033.23 -1.18% Τζίρος: 184.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Δύο πλοία κατευθύνονται προς ουκρανικά λιμάνια για να φορτώσουν σιτηρά

Πρόκειται για τα πρώτα πλοία που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της Ουκρανίας από τα μέσα Ιουλίου, παρά τις επανειλημμένες απειλές της Μόσχας να θεωρήσει τα πλοία αυτά στόχους.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως δύο φορτηγά πλοία πλέουν αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση τα λιμάνια της, για πρώτη φορά αφότου τερματίσθηκε, τον Ιούλιο, η συμφωνία με τη Ρωσία για τα δημητριακά, η οποία από το καλοκαίρι του 2022 επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων παρά τη ρωσική εισβολή. «Τα πρώτα πολιτικά πλοία κατευθύνονται προς τα ουκρανικά λιμάνια μέσω του προσωρινού διαδρόμου», ανακοίνωσε μέσω του Facebook ο ουκρανός υπουργός Υποδομών Ολεκσάντρ Κουμπράκοφ.

«Τα φορτηγά 'Resilient Africa' και 'Aroyat' επιβεβαίωσαν πως είναι έτοιμα να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Τσορνομόρσκ για να φορτώσουν σχεδόν 20.000 τόνους σιτάρι με προορισμό την Αφρική και την Ασία», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωστοποίησε, τα δύο φορτηγά «φέρουν σημαία Παλάου και τα πληρώματά τους αποτελούνται από πολίτες της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Αιγύπτου και της Ουκρανίας». Πρόκειται για τα πρώτα πλοία που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της Ουκρανίας από τα μέσα Ιουλίου, παρά τις επανειλημμένες απειλές της Μόσχας να θεωρήσει τα πλοία αυτά στόχους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ρωσία και τα πετρέλαια
ΔΙΕΘΝΗ

Transneft: Διάψευση σεναρίων από Ρωσία για μείωση παραγωγής λόγω χτυπημάτων

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Transneft προειδοποίησε για μελλοντικές μειώσεις παραγωγής πετρελαίου μετά τις επιθέσεις με drones. Η εταιρεία μιλά για “ψευδείς ειδήσεις” και πόλεμο πληροφόρησης.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη Ρουμανίας και Κάλας για την εισβολή ρωσικών drones στη Ρουμανία

Η Κάγια Κάλας και το ρουμανικό Υπουργείο Άμυνας καταδίκασαν τη χθεσινή παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας από ρωσικό drone, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη ενέργεια που απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια.