ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης
Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης πραγματοποιούν εναέρια αποστολή, υποδεικνύοντας τεχνολογική πρόοδο στον στρατό.

Η Ρωσία κατέρριψε drones της Ουκρανίας σε Μπριάνσκ και Μπιέλγκοροντ

Ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκαμάς έκανε λόγο, επίσης μέσω Telegram, περί κατάρριψης έξι ουκρανικών UAVs, στις περιοχές Ουνέτσκι, Μπράσαφσκι, Σταραντούμπσκι και Καρατσέφσκι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη καταρρίφθηκαν ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις παραμεθόριες περιφέρειες Μπριάνσκ και Μπιέλγκοροντ, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα σε αυτό το στάδιο.

Με τέσσερα χωριστά ανακοινωθέντα του, το υπουργείο ανέφερε μέσω Telegram πως έξι drones καταρρίφθηκαν από τις 22:00 ως τις 00:45 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας) πάνω από τη δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ, η οποία γειτνιάζει με την Ουκρανία.

Ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκαμάς έκανε λόγο, επίσης μέσω Telegram, περί κατάρριψης έξι ουκρανικών UAVs, στις περιοχές Ουνέτσκι, Μπράσαφσκι, Σταραντούμπσκι και Καρατσέφσκι. Αυτή η τελευταία βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη Μπριάνσκ, πρωτεύουσα της φερώνυμης περιφέρειας.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές, σύμφωνα με τον κ. Μπογκαμάς.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για άλλο ουκρανικό drone που καταρρίφθηκε στις 21:30 πάνω από την περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που γειτονεύει με την ουκρανική περιφέρεια Χαρκίβ.

Ο περιφερειάρχης Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ διευκρίνισε πως αναχαιτίστηκε πάνω από το χωριό Τουλιάνκα, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον κοινοτήτων της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα, στην χερσόνησο της Κριμαίας, ή στην πρωτεύουσα Μόσχα, έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, με φόντο την αντεπίθεση του Κιέβου, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Η Ρωσία ανέφερε πως τη Δευτέρα καταστράφηκαν δυο ουκρανικά drones στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ και την Τρίτη δυο ναυτικά drones στη Μαύρη Θάλασσα, έπειτα από την επίθεση με πυραύλους κρουζ τις πρώτες πρωινές ώρες σε ναυπηγείο στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Η Σεβαστούπολη είναι η βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η επίθεση στο ναυπηγείο κατέστρεψε ολοσχερώς αποβατικό σκάφος και υποβρύχιο που τελούσαν υπό επισκευή, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση με drone στη ΒΑ Ουκρανία

Δύο πολίτες, 48 και 72 ετών, σκοτώθηκαν από ρωσικά drones σε παραμεθόρια περιοχή της βορειοανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Χθες, τουλάχιστον 8 νεκροί από ρωσικές επιδρομές στη Ντνίπρο.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί στη βορειοανατολική Ουκρανία από ρωσική επίθεση με drones

Δύο πολίτες, 48 και 72 ετών, σκοτώθηκαν στην Μπιλοπίλια της περιοχής Σούμι, κοντά στα ουκρανορωσικά σύνορα, από επίθεση ρωσικών drone, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που εξέφρασαν συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός ύστερα από ουκρανική επίθεση με drones στην Κριμαία

Αεροπορική επιδρομή με δεκάδες drones στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας είχε έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, σύμφωνα με τον Ρώσο διορισμένο κυβερνήτη Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ. Συνολικά 43 drones καταρρίφθηκαν, ενώ τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό drone χτύπησε πολυκατοικία στη ρωσική Γεκατερίνμπουργκ

Ουκρανικό drone χτύπησε συγκρότημα κατοικιών στη Γεκατερίνμπουργκ, προκαλώντας λίγους τραυματίες και εκκένωση, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση στην τέταρτη μεγαλύτερη ρωσική πόλη. Χωρίς σχόλιο από Κίεβο.
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί σε νυχτερινή ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας

Ρωσική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία προκάλεσε τέσσερις νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες. Η Μόσχα εκτόξευσε πάνω από 660 drones και πυραύλους κατά Ντνίπρο και άλλων περιοχών, κυρίως εναντίον πολιτικών υποδομών.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους σε Ουκρανία, ζημιές στη Ρουμανία

Η Ρωσία επιτέθηκε τη νύχτα στην Ουκρανία με 619 drones και 47 πυραύλους, με στόχο κυρίως το Ντνίπρο. Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τα περισσότερα. Συντρίμμια drone έπεσαν και στη ρουμανική πόλη Γαλάτσι, προκαλώντας ζημιές.