ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικά drones προκάλεσαν ζημιές σε λιμενικές υποδομές στην Οδησσό

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στα λιμάνια της νότιας Ουκρανίας μετά τον τερματισμό από τη Μόσχα της συμφωνίας για την ασφαλή εξαγωγή των σιτηρών της μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι έβαλαν στο στόχαστρο την ουκρανική περιφέρεια της Οδησσού κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές λιμενικές υποδομές στην πόλη Ιζμαήλ και να τραυματιστούν έξι άνθρωποι, τρεις σοβαρά, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης.

«Σμήνη drones επίθεσης κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Ιζμαήλ (...). Διαπιστώθηκαν ζημιές σε λιμενικές υποδομές και άλλες πολιτικές [υποδομές]», γνωστοποίησε ο Όλεχ Κίπερ μέσω Telegram.

«Έξι άμαχοι» τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Κατόπιν, ο κ. Κίπερ αξίωσε οι κάτοικοι να παραμείνουν στα καταφύγια ωσότου να λήξει ο συναγερμός.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στα λιμάνια της νότιας Ουκρανίας μετά τον τερματισμό από τη Μόσχα της συμφωνίας που επέτρεπε από τον Ιούλιο του 2022 ως τον Ιούλιο του 2023 την ασφαλή εξαγωγή των σιτηρών της μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Στην Ιζμαήλ βρίσκεται ουκρανικό λιμάνι-κλειδί για την εξαγωγή σιτηρών μέσω Δούναβη.

Την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Κίπερ ανέφερε ότι νυχτερινή ρωσική επιδρομή με UAVs, που κράτησε «τρεις ώρες» στην Ιζμαήλ, προκάλεσε επίσης ζημιές σε λιμενικές υποδομές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Ζαχάροβα πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανοιχτή σε νέες προτάσεις για ειρήνη στην Ουκρανία

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα. Το Κρεμλίνο πάντως τονίζει πως δεν έχει λάβει ενημέρωση ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Ζελένσκι.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί από ουκρανικά drones στη ρωσική Ροστόφ

Επίθεση ουκρανικών drones στο Ροστόφ προκάλεσε πέντε θανάτους, μεταξύ τους ένα παιδί, και οκτώ τραυματίες. Προκλήθηκαν ζημιές σε πολυκατοικίες και υποδομές. Καταρρίφθηκαν περίπου 50 drones σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Καμία απτή νέα ειρηνευτική πρόταση για Ουκρανία δεν είδαμε

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως δεν έχει λάβει συγκεκριμένες πληροφορίες για νέες ειρηνευτικές προτάσεις στην Ουκρανία, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Ζελένσκι, ενώ συζητείται αεροπορική εκεχειρία από ΗΠΑ-Ουκρανία προς τη Ρωσία.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Πλήγμα σε ρωσικό τερματικό, απαντά με επίθεση σε λιμάνι η Μόσχα

Η Ουκρανία χτύπησε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τερματικό στο Ροστόφ, δήλωσε ο Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας τα πλήγματα στη ρωσική πολεμική χρηματοδότηση. Η Ρωσία ανακοίνωσε επίθεση σε δύο ουκρανικά πλοία στο Μικολάιφ.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιδρομές Ουκρανίας στη νότια Ρωσία: 2 νεκροί, 17 τραυματίες

Επιδρομές με ουκρανικά drone σε Ραστόφ και Μπιέλγκοροντ στη νοτιοδυτική Ρωσία άφησαν δύο νεκρούς και 17 τραυματίες. Ρωσικά πλήγματα πέρα από τα σύνορα προκάλεσαν έναν νεκρό και επτά τραυματίες σύμφωνα με τις αρχές.