ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ukraine-war-polemos
Φώτο: Shutterstock

Νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στη νότια Ουκρανία και Οδησσό

Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην Οδησσό και τη νότια Ουκρανία, με την ουκρανική αεράμυνα να καταρρίπτει πάντως τα 16 από τα 20 ρωσικά drones.

Ρωσική πυραυλική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και προκάλεσε τον τραυματισμό εννέα άλλων σήμερα το πρωί στη νότια ουκρανική πόλη Κρίβι Ριχ, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, ενώ από περιφερειακούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους έγινε επίσης γνωστό πως η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε τα 16 από τα 20 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Σαχίντ» που απογειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τη Ρωσία για να πραγματοποιήσουν την πέμπτη γι' αυτή την εβδομάδα επίθεση εναντίον της νότιας περιφέρειας της Οδησσού.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Λισάκ δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram πως ο ρωσικός πύραυλος έπληξε στην Κρίβι Ριχ ένα διοικητικό κτίριο.

Εξάλλου ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ γνωστοποίησε, επίσης μέσω της εφαρμογής Telegram, πως «στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι τρομοκράτες επιτέθηκαν για πέμπτη φορά αυτή την εβδομάδα στην περιφέρεια της Οδησσού».

Η στρατιωτική διοίκηση του Νότου ανακοίνωσε πως 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια της Οδησσού και άλλα δύο στην περιφέρεια του Μικολάιφ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα drones είχαν απογειωθεί από τη Ρωσία και από την Κριμαία, η οποία καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014.

Ο Κίπερ δήλωσε ότι υπέστη ζημιές από συντρίμμια μη επανδρωμένου αεροσκάφους ένα κτίριο στο οποίο δεν υπήρχαν κατοικίες, αλλά δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν ανέφερε θύματα στην περιφέρεια της Οδησσού.

Περιφερειακοί αξιωματούχοι έκαναν γνωστό πως η Ρωσία επιτέθηκε επίσης με πυραύλους στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Ζαπορίζια και στη βορειοανατολική περιφέρεια του Σούμι, προκαλώντας τον τραυματισμό ανθρώπων.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν πως δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην περιφέρεια του Σούμι και δημοσιοποίησαν βίντεο, στο οποίο εικονίζονται διασώστες να ανασύρουν μια τραυματισμένη γυναίκα από τρύπα που προκλήθηκε από έκρηξη.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν πως η 65χρονη γυναίκα και ένας 70χρονος διασώθηκαν και πως το διώροφο κτίριο, στο οποίο διέμεναν, υπέστη ζημιές. Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις τελευταίες επιθέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

NYT: Πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία και το πετρέλαιο

Κατά τους New York Times, οι διαπραγματεύσεις Τραμπ-Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία διευρύνονται με μια πετρελαϊκή συμφωνία δισεκατομμυρίων, η οποία συνδέεται με στελέχη της Μέσης Ανατολής και απαιτεί έγκριση ΗΠΑ και Κρεμλίνου.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: Επίθεση drone με 1 νεκρό και 10 τραυματίες

Στη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, επίθεση με drone προκάλεσε έναν νεκρό και δέκα τραυματίες, σύμφωνα με τον φιλορώσο κυβερνήτη. Την είδηση μετέδωσε το TASS, ενώ το Reuters δεν την έχει επιβεβαιώσει ανεξάρτητα.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική αεροπορική επίθεση σε γέφυρα του Δνείπερου στην Ουκρανία

Ρωσική αεροπορική επίθεση έπληξε σήμερα τη Βόρεια Γέφυρα στον Δνείπερο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιέβου. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο. Στο παρελθόν είχε δεχθεί επιθέσεις και η Νότια Γέφυρα της πόλης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο ρωσικός στρατός πλήττει πολιτικές υποδομές με εντολή Πούτιν

Ρωσικά drones επιτέθηκαν στο Κίεβο σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας δύο, ενώ δύο νεκροί αναφέρθηκαν και σε επίθεση στο Χάρκοβο. Κλειστές παραμένουν αρκετές γέφυρες του Δνείπερου στην ουκρανική πρωτεύουσα.