ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ukraine-war-polemos
Φώτο: Shutterstock

Νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στη νότια Ουκρανία και Οδησσό

Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην Οδησσό και τη νότια Ουκρανία, με την ουκρανική αεράμυνα να καταρρίπτει πάντως τα 16 από τα 20 ρωσικά drones.

Ρωσική πυραυλική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και προκάλεσε τον τραυματισμό εννέα άλλων σήμερα το πρωί στη νότια ουκρανική πόλη Κρίβι Ριχ, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, ενώ από περιφερειακούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους έγινε επίσης γνωστό πως η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε τα 16 από τα 20 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Σαχίντ» που απογειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τη Ρωσία για να πραγματοποιήσουν την πέμπτη γι' αυτή την εβδομάδα επίθεση εναντίον της νότιας περιφέρειας της Οδησσού.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Λισάκ δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram πως ο ρωσικός πύραυλος έπληξε στην Κρίβι Ριχ ένα διοικητικό κτίριο.

Εξάλλου ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ γνωστοποίησε, επίσης μέσω της εφαρμογής Telegram, πως «στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι τρομοκράτες επιτέθηκαν για πέμπτη φορά αυτή την εβδομάδα στην περιφέρεια της Οδησσού».

Η στρατιωτική διοίκηση του Νότου ανακοίνωσε πως 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια της Οδησσού και άλλα δύο στην περιφέρεια του Μικολάιφ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα drones είχαν απογειωθεί από τη Ρωσία και από την Κριμαία, η οποία καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014.

Ο Κίπερ δήλωσε ότι υπέστη ζημιές από συντρίμμια μη επανδρωμένου αεροσκάφους ένα κτίριο στο οποίο δεν υπήρχαν κατοικίες, αλλά δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν ανέφερε θύματα στην περιφέρεια της Οδησσού.

Περιφερειακοί αξιωματούχοι έκαναν γνωστό πως η Ρωσία επιτέθηκε επίσης με πυραύλους στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Ζαπορίζια και στη βορειοανατολική περιφέρεια του Σούμι, προκαλώντας τον τραυματισμό ανθρώπων.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν πως δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην περιφέρεια του Σούμι και δημοσιοποίησαν βίντεο, στο οποίο εικονίζονται διασώστες να ανασύρουν μια τραυματισμένη γυναίκα από τρύπα που προκλήθηκε από έκρηξη.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν πως η 65χρονη γυναίκα και ένας 70χρονος διασώθηκαν και πως το διώροφο κτίριο, στο οποίο διέμεναν, υπέστη ζημιές. Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις τελευταίες επιθέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός πρόεδρος εταιρείας drone ζει κρυμμένος λόγω ρωσικών απειλών

Ο επικεφαλής της γερμανικής αμυντικής Donaustahl, Στέφαν Θούμαν, δήλωσε πως είναι κρυμμένος μήνες μετά από ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του, αλλάζοντας διαρκώς τοποθεσία υπό συνεχή προστασία, εξαιτίας της εμπλοκής της εταιρείας με την Ουκρανία.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Εντολή απομάκρυνσης οικογενειών σε Ουκρανία, η Ρωσία κατέλαβε οικισμούς

Εντολή εκκένωσης για οικογένειες 16 οικισμών στη Ντνιπροπετρόφσκ έδωσαν οι ουκρανικές αρχές λόγω επιδείνωσης της ασφάλειας, καθώς εντείνονται τα ρωσικά πλήγματα και η ανάπτυξη δυνάμεων στη ζώνη, σύμφωνα με τον τοπικό διοικητή Γκάνζα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα στόχος με 620 ουκρανικά drones μέσα στη νύχτα

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε πως 620 drones εξαπολύθηκαν στην περιφέρεια από Ουκρανία, με 180 να καταρρίπτονται. Ο κυβερνήτης ανέφερε τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 10χρονο κορίτσι, και φωτιά σε αποθήκη της Wildberries.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί τη Βρετανία για ουκρανική χρήση βρετανικών drones

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατηγόρησε τη Βρετανία για συνενοχή σε επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων μέσω ουκρανικών drone βρετανικής κατασκευής και προειδοποίησε για συνέπειες λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας με το Κίεβο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Πλήγμα σε δύο εμπορικά πλοία σε ουκρανικά λιμάνια

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο φορτηγά πλοία στα λιμάνια Οδησσού και Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, καθώς τα πλοία χρησιμοποιούνταν για εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με το Υπ. Άμυνας.