ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εκτοξευτής πυραύλων Ουκρανίας
Ουκρανικά πυραυλικά συστήματα BM-21 Grad εκτοξεύουν ρουκέτες κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Απέκρουσαν τις νέες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας οι ουκρανικές δυνάμεις

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να αναχαιτίσουν έναν από τέσσερις πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από την Κασπία και τα 20 drones που απογειώθηκαν. Πύραυλοι έπληξαν την κεντρική Ουκρανία και την Οδησσό.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι κατέρριψε ένα πύραυλο κρουζ και 20 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία σε μια νέα νυκτερινή επίθεση εναντίον της γειτονικής της χώρας. Ωστόσο μια δεύτερη πυραυλική ρωσική επίθεση στην κεντρική Ουκρανία και την Οδησσό που στόχευαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άμαχοι.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να αναχαιτίσουν έναν από τέσσερις πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από την Κασπία και τα 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το βορρά και το νότο, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις μέσω της εφαρμογής Telegram. Τρεις άλλοι πύραυλοι έπληξαν «βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ» (κεντροανατολική Ουκρανία), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως λευκορώσοι μεθοριακοί φρουροί ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιφέρεια Γκομέλ που συνορεύει με την Ουκρανία.

Πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα δυο βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Κρεβί Ρι της Ουκρανίας (κεντρικά), ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Βίλκουλ, ενώ στην Οδησσό αναφέρθηκε πλήγμα από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος-καμικάζι.

Σύμφωνα με τον κ. Βίλκουλ, τρεις πύραυλοι έπληξαν δυο εγκαταστάσεις βιομηχανιών «που δεν έχουν καμιά σχέση με τον στρατό» της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 38χρονος. Αυτοκίνητο υπέστη ζημιές από συντρίμμια πυραύλων οι οποίοι καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα. «Οι ζημιές είναι μεγάλες», σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου στην πλατφόρμα Telegram.

Στην πόλη της Οδησσού (νότια), λιμάνι στρατηγικής σημασίας, οι αρχές ανέφεραν πως καταρρίφθηκαν «όλα» τα ρωσικά UAVs-καμικάζι που πέταγαν προς την περιοχή, συνολικά 18. Οι φιλορωσικές αρχές στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, έκαναν επίσης λόγο για επίθεση με UAVs, ανακοινώνοντας πως καταρρίφθηκαν 9.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί σε Κριμαία και Κρασνοντάρ από ουκρανικά drones, λέει η Ρωσία

Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones στην Κριμαία, ενώ άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε επίθεση σε πλοίο στην Κρασνοντάρ. Η υπηρεσία οχηματαγωγών στο Στενό του Κερτς ανεστάλη προσωρινά.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Φόβος για μεγάλα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν τους αεροπορικούς συναγερμούς. Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες στη Ζαπορίζια από ρωσικές βόμβες.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε γέφυρες στην κατεχόμενη Κριμαία, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από ρωσικές δυνάμεις για μεταφορά οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στο Telegram. Κλιμακώνονται οι ουκρανικές επιθέσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκαταστάσεις DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυροβολικό προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ, με πυρκαγιές σε κάποιες από αυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Telegram την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρό 8χρονο κορίτσι από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.